Recommendation

Quan surt la reclusa

Vargas, Fred

Barcelona : Ara Llibres, 2018

Frédérique Audoin-Rouzeau, és el seu nom real, doctora en Història,  va treballar durant anys al Centre National de la Recherche Scientifique francès, en el camp de l'arqueologia. Amb el seu pseudònim, Fred Vargas, ha publicat una vintena de novel·les de gènere negre i és considerada la reina de la novel.la negra europea. Enguany  ha estat reconeguda amb el Premi Princesa d’Astúries de les Lletres 2018.

Debuta en el món literari l’any 1986 i des d’aleshores ha publicat fins a nou novel.les protagonitzades pel comissari Adamsberg : L’home dels cercles blaus, L’èxèrcit furiós , Temps de gel , Els tres evangelistes, Un lloc incert, entre d’altres títols.

La novel.la gira al voltant de la mort de tres ancians  a la mateixa residència per la picada d’una aranya “reclusa”, tot i que la seva picadura no hauria de ser, en principi,  mortal. Davant de la inquietud generada per aquest succés que esdevé un cas mediàtic,  el comissari Adamsberg es dedica a investigar el cas en profunditat fins a descobrir una connexió entre les tres víctimes durant la seva infantesa en un orfenat de Nîmes.

D’aquesta manera descobreix que a la seva adolescència van protagonitzar una sèrie d’actes de caire vandàlic sobre altres companys de l’orfenat  : utilizaven aranyes de la mateixa espècie, la picada de les quals tenia conseqüències greus per a les seves víctimes.  Tot apunta,  doncs,  a una possible venjança per part d’aquests joves però la trama portarà el comissari a descobrir més fils amagats i connexions que el portaran, fins i tot, a l’època de l’Edat Mitjana  .

Una magnífica lectura per endinsar-nos un cop més en l’univers del comissari Adamsberg , en la seva recerca d’anar més enllà d’un cas aparentment poc rellevant per a la resta dels seus companys i acabar descobrint una història sorprenent i addictiva.

Més informació:

Recomanat per Glòria Sànchez. Bib. Josep Roca i Bros. Abrera

06/06/2023