Fira del conte de Medinyà

El proper diumenge dia 21 de maig es celebra la vuitena edició de la Fira del conte de Medinyà, a Girona. És una bona oportunitat per passar el dia en família en un ambient festiu que té com a principal protagonista el conte infantil.

El vincle de Medinyà i els contes ja ve de lluny, doncs el propi Hans Andersen fa referència al lloc durant el seu accidentat pas per Bàscara, tal com reflecteix el seu diari del viatge a Espanya. Avui en dia, la iniciativa popular dels veïns de Medinyà, aquests vuit anys, ha permès d'integrar la fira en el conjunt de les fires del llibre de Catalunya.

L'esperit participatiu és un element característic de la fira, que ofereix el cartell en concurs i ofereix dos premis, un de narració oral, el concurs Joan Bahí, i un altre de contes il·lustrats, el Modest Prats. Tanmateix, l'escola municipal Santa Fe participa en la fira amb diverses mostres de les activitats curriculars realitzades durant el curs relacionades amb els contes il·lustrats i la poesia.

Pel que fa a la programació de la fira, hi ha sis escenaris que acullen nombroses activitats paral·leles , de diferent mena, conta-contes, teatre, presentació de llibres, tallers, trobades professionals i concerts, juntament amb un espai reservat als firaires així com a les entitats col·laboradores, on no hi falten les biblioteques de Girona.

19/05/2017 07:01h