Special Collections

Fons LGTBI+ a la biblioteca Central de Terrassa - Terrassa. Biblioteca Central
Fons LGTBI+ a la biblioteca Central de Terrassa

La creació i desenvolupament del Fons LGTBI+ es remunta a una col·lecció de temàtica homosexual i al suport atorgat per la Regidoria de Ciutadania i Drets Civils de l'Ajuntament de Terrassa, l'any 2005. 

En l'àmbit de la diversitat afectiva, les sigles LGTBI+ responen al desenvolupament dels termes relacionats amb el gènere, la identitat sexual i les afectivitats, posant en primer ordre el gènere femení com a signe de la invisibilitat que també i en altres àmbits, el caracteritzen.
 
Actualment, més de vuit-cents documents en diferents suports i formats, des de la novel·la fins al cinema, refereixen pel que fa la temàtica del fons en els àmbits de la cultura i el lleure.
 
 L'objectiu general està regit també per una voluntat informativa, inclusiva i no discriminatòria, que va dirigida a totes les persones interessades en aquesta col·lecció. 
 
Tots els documents estan identificats físicament amb un reglera de llibres amb l'arc de Sant Martí com a rerafons, i duen una etiqueta descriptiva que els localitza al catàleg.
 

Politica de la col·lecció :

La política de la col·lecció del fons especial LGTB (novembre 2015). Inclosa dins la Política de desenvolupament de la col·lecció de la bct xarxa. Es detalla en el següent document.

 
 
New items:

Lectura amb orgull!

Amb motiu de la celebració del Dia per l'Alliberament LGTBI+, us oferim el recull de les novetats incorporades al Fons Especial LGTBI+ de la Biblioteca Central de Terrassa (bct) de juny 2021 a juny 2023.

En aquest recull bibliogràfic trobareu obres que conviden al coneixement, a la reflexió al voltant del respecte i obres que conviden a la celebració, a la festa, a l’orgull de les diferents maneres d’estimar, ser i sentir. Obres de divulgació dirigides a infants, joves i adults. Però també novel·la, narrativa, poesia, teatre, cinema...

I recordeu aquests llibres són novetats a la biblioteca perquè són de recent incorporació, però hi ha tota una col·lecció més enllà de les noves incorporacions. Tota lectura que descobrim serà una novetat per a nosaltres. Veniu i remeneu entre prestatges. Moltes més “novetats” esperen els seus lectors!

Descarrega el fitxer en pdf

 

Additional information:

 

Subjects: Moviments socials drets humans feminisme ecologisme gais-lesbianes...
Labels: gltb, literatura gai i lèsbica