Special Collections

Fira de la Llavor

L'any 2013 es va celebrar per primera vegada al municipi de Roda de Ter la Fira de la Llavor. Es tracta d'una fira interdisciplinar on el paper protagonista el tenen les llavors locals o tradicionals, la seva conservació, intercanvi, recuperació i reproducció mitjançant el Banc de Llavors. Altres temàtiques que s'hi relacionen són l'horticultura, l'agricultura ecològica, la sobirania alimentària, les herbes medicinals, la cuina, l'Slow Food, la cosmètica natural, l'apicultura, ....

La Fira se celebra cada any durant un cap de setmana d'abril, principalment un diumenge. Està estructurada en cinc espais: aprèn (exposicions, ponències, presentacions, projeccions, tallers, taules rodones, xerrades, ...); gaudeix (concursos, demostracions, dinamitzacions, espectacles, narracions, passejades, presentacions, sortejos, tallers, ...); intercanvia (banc de llavors); fira't (mercat d'aliments ecològics, productes agrícoles i artesans, tallers, ...); i tasta'm (bar, degustacions, furgoteques, ...).

Des de l'inici, la Biblioteca de Roda sempre ha col·laborat i ha fet costat a la Fira. El centre d'interès de la Fira de la Llavor es va crear l'any 2017, en la cinquena edició, i té com a objectiu agrupar tots els documents sobre aquestes temàtiques en un espai físic comú dins la Biblioteca i adquirir les últimes novetats editorials relacionades amb la Fira.

Pàgina web de la Fira de la Llavor

Pàgina web del Banc de LLavors

Subjects: Manualitats, Natura i medi ambient, Conreus
Labels: