Special Collections

"Gènere negre i políciac" a la Bòbila - Hospitalet de Llobregat, L. Biblioteca La Bòbila

La Biblioteca la Bòbila manté, des de la seva inauguració el març de 1999, un fons especial dedicat al gènere negre i policíac, amb els objectius de fomentar la lectura, difondre aquest gènere literari i cinematogràfic i convertir-se en la biblioteca de referència per als aficionats a la novel·la negra.

Des de la novel·la policíaca clàssica, l'enigma, el misteri, l'enjòlit, la novel·la negra, l'espionatge, les dames del crim, el thriller, el néo-polar, el nou policial llatinoamericà, la novel·la policíaca històrica, el cyber-noir, l'actual novel·la policíaca europea... Tots els corrents de la novel·la criminal tenen cabuda en el fons especial de la Bòbila. També el còmic negre; la novel·la policíaca juvenil; les bandes sonores en CD dels millors films de gènere i la música que ha generat la màfia o el narcotràfic; els film noir més clàssics i les darreres novetats del cinema policíac en vídeo VHS i DVD; la premsa especialitzada, anuaris i fanzines; l'assaig i les obres de consulta més notables dels millors especialistes; la criminologia, la crònica i els fets reals...

Tot per al gaudiment de l'amant del gènere negre i policíac; tant per aquell que cerca una obra per passar una bona estona després de la jornada laboral, com per aquell altre que la lectura o la visió d'una obra el porta a voler saber més coses sobre l'autor o sobre un determinat corrent del gènere negre.

Aquest 2023, disposem d'un repte lector amb diferents lectures per escollir. Us deixem amb el vídeo de gener i al nostre canal de Youtube podeu veure les propostes per la resta de mesos:

 


També et pot interessar:

Subjects: Novel·la
Labels: cinema negre, cinema policíac, novel·les policíaques, novel·les negres