Special Collections

CENTRE D'INTERÈS:

RACÓ DE FAMÍLIES

- Cerdanyola del Vallès. Biblioteca Central
CENTRE D'INTERÈS: <p>RACÓ DE FAMÍLIES</p>

QUÈ ÉS?

És un espai d’interès per a vosaltres pares i mares, però també per a tota persona implicada en l’educació dels infants, Està pensat per proporcionar-vos eines que us ajudin a acompanyar els vostres fills en la difícil tasca del creixement.

ONES TROBA?

Aquest espai està situat a la planta 1, a la sala infantil. Els documents són f à c i l m e n t identificables per al pictograma al llom RPM.

QUÈ HI HA?

Llibres que potser no haguéssiu pensat que us podien ser útils perquè no havíeu coincidit mai, llibres interessants per resoldre problemes, optimitzar temps i recursos i gaudir de la importància de ser educadors.

SER PARES
 
APRENDRE I EDUCAR
Una vegada heu decidit ser pares, hi ha un munt de preguntes que us podeu plantejar: com serà tot el procés, què entra dintre de la normalitat i què no, sóc massa gran per ser mare, què puc menjar, quins esports puc practicar, no acabo de trobar el nom adequat, pit o biberó, ens plantegem l’adopció?
 
Què i com volem transmetre valors als nostres fills, com podem ajudar-los a millorar en l’escola, necessita més disciplina o una millor tècnica d’estudi?
CRÉIXER
 
FAMÍLIA
El nen ja ha nascut, com puc gaudir i acompanyarlo en el seu desenvolupament físic, psicològic i social? Com puc explicar-li situacions quotidianes o extraordinàries que pot trobar-se en casa o en el seu entorn més proper? Per què actua d’aquesta manera?
 
La família es va modificant, s’incorporen uns membres, d’altres s’allunyen i d’altres marxen definitivament, alguns venen de molt lluny, altres es dupliquen. Hem de saber conviure amb aquests canvis perquè formen part de la diversitat i complexitat de l’ésser humà, però com plantejar-los perquè sigui més fàcil l’adaptació?
SALUT
 
LLEURE
Seguretat a la llar, prevenció de malalties, hi ha molts factors a tenir en compte per tenir una vidasana, a banda de la higiene, l’esport, alimentació, sexualitat. Però alguns aspectes també poden no anar del tot bé: trastorns de la son, problemes amb els bolquers, les drogues.
 
Un cap de setmana, les vacances d’estiu, Nadal, Setmana Santa, un dia plujós o molt calorós, què podem fer en família? Jocs, manualitats, excursions, viatges.
LITERATURA INFANTIL
 
REVISTES
A vegades ens falten eines per narrar els contes als nostres fills o volem ajudar-los a ser millors lectors o a aprofundir en el món de la il·lustració dels llibres.
 
Al RPM també posem a la vostra disposició algunes revistes que, a excepció del darrer número, us podeu emportar en préstec.

 

SER PARES

Visquem amb alegria el fet de ser mares i pares. Basem la nostra relació amb els fills en el respecte i l’acceptació mútua; assumim el nostre paper amb esperit positiu, sent coherents i espontanis, però oberts a la reflexió. Potser allò que ens sembla un problema no ho sigui tant, si aprenem a trobar solucions. I busquem un equilibri en la relació amb els fills: compartint les responsabilitats, a cada edat d’una manera, però compartint també les alegries i les frustracions, els projectes i les il·lusions. Ramon Casals

 

INTERÈS

Faros, portal de la salut per les famílies. Hospital Sant Joan de Déu 

Subjects:
Labels: racó de pares i mares