Special Collections

La Biblioteca Ignasi Iglésias-Can Fabra de Barcelona  disposa d'un fons especialitzat en còmic, ja que històricament aquest ha estat un mitjà de comunicació i narració molt important a Catalunya, on s'ha concentrat gran part dels autors i editorials del mitjà.

Actualment, és la col·lecció de còmic més important de totes les biblioteques de Barcelona, amb 25.000 documents, aproximadament.

La biblioteca manté actualitzada la seva col·lecció amb les darreres novetats que apareixen a la venda i estructura l'especialització en les seccions següents: teoria del còmic, còmics anglosaxons i còmics de superheoris, còmics hispanoamericans, europeus i japonesos.



D'altra banda, la col·lecció té un fons històric important, amb obres representatives d'aquest mitjà, en diferents formats, com ara àlbums, revistes, novel·les gràfiques, comic-books, fanzines, dossiers... documents que permeten fer un recorregut històric per l'edició de còmic a Espanya. Així mateix, inclou un fons que prové d'un donatiu de FICOMIC, entitat organitzadora del Saló Internacional del Còmic de Barcelona.



El fons de còmic es localitza íntegrament a la primera planta i la seva consulta és de lliure accés. A més a més, es pot endur en préstec, exceptuant les obres de referència i alguns altres documents que es conserven a part donada la seva antiguitat o valor, i que estan a la segona planta o al magatzem.



La biblioteca organitza activitats amb el propòsit de difondre, promoure i afavorir la lectura i el debat sobre aquest mitjà: trobades amb autors i especialistes, presentacions de llibres, exposicions, tallers, clubs de lectura, guies i altres. No et perdis la secció Entre Vinyetes que pretén dinamitzar l'especialització amb un conjunt d’ entrevistes de petit format de personatges vinculats a aquest món: autors, lectors, experts...


 També et pot interessar:

Subjects:
Labels: