Special Collections

Andreu Nin

La Biblioteca disposa d'un centre d'interès sobre Andreu Nin. Professor, periodista i polític revolucionari, va néixer al Vendrell el 4 de febrer de 1892 i va morir assassinat a Alcalá de Henares a finals de juny de 1937.

Secretari general de la CNT als anys vint, va viure a Moscou nou anys, i va militar al costat de Trotski contra l'ascens d'Stalin al poder. El 1930 va haver d'abandonar la Unió Soviètica. Durant la seva estada en aquest país es va convertir en el primer traductor al català de grans autors russos com ara Dostoievski, Txékhov i Tolstoi.

Durant la Guerra Civil va arribar a ser el màxim dirigent del POUM i va ser conseller de Justícia de la Generalitat fins que les pressions comunistes van fer que el cessessin. Després dels Fets de Maig va ser detingut i assassinat l'estiu del 37.

Algunes de les obres més destacades d'Andreu Nin i que podeu trobar a Biblioteques de Barcelona són El jove Andreu Nin, Els moviments d'emancipació nacional: l'aspecte teòric i la solució pràctica de la qüestió, La Revolución Española, 1930-1937, o Textos de pedagogia i literatura.

Subjects: Política i partits
Labels: andreu nin