Special Collections

Arquitectura contemporània i disseny - Barcelona - Eixample. Biblioteca Fort Pienc
Arquitectura contemporània i disseny

La biblioteca Fort Pienc ha escollit l'arquitectura contemporània i el disseny com a eixos centrals de la seva especialització atesa la situació de la biblioteca, al bell mig del conjunt d'edificis de l'illa Fort Pienc, per la qual l'arquitecte Josep Llinàs va rebre el premi Ciutat de Barcelona d'arquitectura i urbanisme 2003, any de la inauguració de la biblioteca.

En la definició del fons, s'ha triat l'any 1929 per aplicar el concepte contemporani, la data de l'Exposició Internacional de Barcelona, l'inici del racionalisme i la modernitat. Cada any s'incorporen nous títols per mantenir aquesta col·lecció viva i actualitzada.

La Biblioteca Fort Pienc també organitza periòdicament tallers familiars d'arquitectura i altres activitats durant la Setmana de l'Arquitectura, organitzada per l'Ajuntament de Barcelona, el Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC) i la Fundació Mies van der Rohe i que es celebra cada mes de maig a la ciutat de Barcelona. 


QUÈ HI TROBAREU?

La selecció inclou manuals generals d'arquitectura i disseny, tant gràfic com industrial, bibliografia d'arquitectes i dissenyadors contemporanis vinculats a la ciutat de Barcelona i revistes especialitzades. També hi ha material sobre l'urbanisme i l'arquitectura de la ciutat a partir del 1929, any en què va tenir lloc la segona Exposició Universal. La majoria d'aquests documents es poden endur en préstec.

Les temàtiques que hi trobareu són:

Arquitectura:

Disseny:

Podeu trobar els documents de l'especialització fent cerques al catàleg, com per exemple, arquitectura de jardins, packaging o arquitectura sostenible.

 

REVISTES

La biblioteca també disposa de revistes especialitzades. Els títols que rebem són:

 

Enllaços d'interés

 

Foment de les Arts Decoratives (FAD)

https://www.fadweb.org/

Web amb informació del FAD i altres associacions relacionades

 

COAC

https://www.coac.net/

Web oficial del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya.

Subjects: Disseny, Arquitectura i urbanisme
Labels: arquitectura contemporània, disseny, urbanisme, interiorisme, construcció