Special Collections

"Viticultura i enologia" a Artés - Artés. Biblioteca

El Fons especial dedicat al Vi  es va crear el 2005, coincidint amb el 10è aniversari de la DO Pla de Bages, i està format per documents antics i actuals relacionats amb aquest tema, d'àmbit local, comarcal, regional i també els que puguin tenir un interès, encara que sigui de forma més general. El fons inclou materials que tracten els temes de la vinya, el vi, l'enologia, la vinicultura i la vitivinicultura, entre d'altres. La Biblioteca rep també algunes revistes especialitzades i va recollint tota mena d'informació relacionada. El Fons Especial de Vi és obert a tothom i té com a principal objectiu ser un punt de referència a la comarca per a estudiosos i interessats en el món de la vinya i el vi. Tots els documents d'aquest fons especial porten aquest pictograma dissenyat pel Jaume Mestres que els identifica.

Artés és l'únic municipi bagenc que gaudeix de dues denominacions d'origen: la D.O. Pla de Bages per als vins i la D.O. cava (la mateixa que Sant Sadurní d'Anoia), i també és la població de la comarca amb més cellers vinícoles.

El primer cap de setmana d'octubre celebrem la Festa de la Verema del Bages, on s'exposen vins i caves de la D.O. Pla de Bages, així com tot tipus de parades d'artesania.

Subjects: Cuina i vins
Labels: vi, enologia, viticultura
Average (0 Votes)