Cant coral
Cant coral
"Qui canta els seus mals espanta"
Cantar és una de les activitats més antigues de l’ésser humà, en totes les cultures trobem que es canta com a mitjà de comunicació.
El cant coral presenta una sèrie de beneficis com:
Ajuda a adquirir millor consciència corporal, del nostre cos i de la nostra veu. Permet obtenir un bon control respiratori i postural i beneficia la salut. Millora la capacitat auditiva i artística. Per últim, cantar en grup facilita la socialització, el treball en equip i la cohesió social.
A Catalunya el cant coral s’inicia amb els cors de Clavé a mitjans del segle XIX. El 1891 es crea l’Orfeó Català.
El cant és un fet natural del nostre cos, aprenem a fer sons, alguns es converteixen en paraules i altres en sons. Quan som petits cantem amb la família, a l’escola, quan ens anem fent grans és una activitat que pot arribar a desaparèixer, a vegades fa vergonya, no ho faig prou bé....és una llàstima no poder conèixer els beneficis que podem obtenir si cantem.
Nosaltres mateixos tenim el nostre instrument, tenim la veu parlada i la veu cantada. Quan descobrim que compartint la nostra veu amb altres creem un so nou pot ser extraordinari.
Cantar ens aporta molts beneficis: estar contents, concentració en la feina que estem fent, aprenentatge, disciplina...
Actualment hi ha escoles de primària que tenen la música com a eix central de tot l’ensenyament, ja que a través de la música podem treballar moltes àrees del coneixement.
A cada poble trobem alguna agrupació de cant coral, sigui infantil, juvenil, adulta o de Gent gran. Hi ha cors amateurs i altres professionals, tots fem música.
In libraries you will find:
Selection of websites:
- Associació de Corals de Catalunya
- Secretariat de corals infantils de Catalunya
- Federació de cors de Clavé
- Escola Superior de música de Catalunya
- Orfeó català
- Cor del Liceu
- Cor de Cambra del Palau de la Música
- Escolania de Montserrat
- Cor Els Blauets de Lluc
- Concert participatiu