Bestiari i diables

figures que representen animals reals o fantàstics i dimonis o diables que són exhibits a les festes locals de Catalunya en processons, cercaviles, balls... Són senyals d'identitat que posseeixen balls propis, cançons... 


 

 

Torna al prestatge  ►

 


 


 
 


 


 


 

 

Federació de Bestiari de Foc del Baix Llobregat

Directori de les trenta figures que formen la coordinadora de bestiari del Baix Llobregat. Inclou l'adreça, la població, pàgina web, fotografia i descripció de la figura i dades de contacte.
 


Descobreix el drac

Una proposta a l'entorn de la figura del drac i altres animals fantàstics a la tradició popular, a la narrativa, a l'arquitectura, a la iconografia, a les festes populars, amb un referent geogràfic proper. Una pàgina creada  com a suport a l'activitat que, amb el mateix títol, es va programar, a Reus, amb motiu de la diada de Sant Jordi, els anys 2009, 2010 i 2011, impulsada pel Centre de Documentació del Patrimoni i la Memòria (Carrutxa).
 


Federació de Diables i dimonis de Catalunya

Directori de les colles de diables i dimonis de Catalunya.  Inclou l'adreça, la població, pàgina web, fotografia,  descripció de la colla i dades de  contacte.
 


La Federació de Diables de la Ciutat de Barcelona

Directori que agrupa  totes les colles de diables de la Ciutat de Barcelona. Inclou  activitats, assajos, notícies, fotografies, actuacions, calendari d'activitats...
 


El Ball de Diables de Reus

El Ball de Diables de Reus, una associació, sense ànim de lucre formada per totes les colles de diables i bestiari de Reus. Directori que inclou els  assajos, notícies, fotografies, actuacions i  calendari d'activitats.
 


FDBIB

Federació de dimonis Diables i Bèsties de Foc de les Illes Balears , Directori que agrupa  totes les colles de diables de les Illes Balears. Inclou  activitats, assajos, notícies, fotografies, actuacions, calendari d'activitats...


DIMONISPV

Federació de Dimonis i diables del País Valencià . Directori que agrupa  totes les colles de diables del País Valencià. Inclou  activitats, assajos, notícies, fotografies, actuacions, calendari d'activitats...

Coordinadora de Trabucaires de Catalunya

Recurs de la Coordinadora de Trabucaires de Catalunya que posa a l'abast de tothom informació de totes les entitats que aglutina i que a més  a més té l'objectiu de potenciar la cultura festiva a través de la figura dels Trabucaires.
 

 

 

 

Normativa que regula l'ús del foc
 

Reial decret 563/2010, de 7 de maig, pel qual s'aprova el Reglament d'articles pirotècnics i de cartutxeria.
 

Normativa que regula l'ús del foc

Decret 252/1999, de 31 d'agost, pel qual es regulen les actuacions dels grups de foc en les celebracions populars i tradicionals.

Formació dels grups de foc

Document que exposa el procediment de formació dels membres de les colles de foc,  (responsables de grup de consumidors  reconeguts com a experts (RGCRE) i com la dels mateixos CRE).