Regala còmics
Regala còmics
I per què no un còmic?
No regalis “pongos”, trastos, coses fútils i caducs, o de modes fugaces. Regala paper, orgànic i gustós, amb olor a tinta i cola, fàcilment portable i ideal per embolicar. No ho dubtis. Quedaràs bé. Segur. I a sobre, els altres se sentiran en deute amb tu, astorats pel teu gust excels.
Hem seleccionat 10 de les opcions més interessants publicades al llarg d'aquest any, petites joies del "novè art".
Regala còmics. Què pot sortir malament?
In libraries you will find:
Édouard Roux és una víctima més de la Primera Guerra Mundial que malviu amagant el seu rostre desfigurat dins un sac amb dos forats. L’amor inesperat el tornarà a fer estimar la vida sense pal·liatius, mentre una connexió ancestral entre el seu llinatge i la darrera reina del bosc ens mostra la natura amb tota la seva esplendor. D’una poètica i un romanticisme esfereïdor.
No es poden jutjar tots els còmics de superherois pel mateix patró... Tom King, un dels guionistes de moda amb un passat vinculat a la CIA, ens desconstrueix un cop més la figura d’un personatge franquícia de DC: Blanco Humano. El que sembla una història d’aventures es converteix per besament en un bonic acomiadament cap a una mort predestinada. Una història romàntica amb força gènere negre a dins.
Si passem de Els Goonies a Paper Girls (Planeta), i després a Stranger Things, el següent pas seria aquest Buscadores de cadáveres, on una colla de nois decideixen escapar-se de l’institut per investigar la desaparició d’una companya dos anys enrere. A poc a poc aniran estirant un fil perillós i misteriós que els durà per camins inesperats.
Martin Quenehen ens escriu una ficció fabulosa sobre el mariner maltès traslladant-lo als nostres temps i en la seva joventut. Bastien Vivés s’encarregarà de fer-lo caminar amb tota veracitat per Venècia, Iraq, Sarajevo, i Istanbul. Aventures genuïnes i sinceres com la vida mateixa, continuant la magnífica iniciativa de Oceano Negro (Norma).
El desenllaç de la trilogia de La Ciudad sin nombre et deixarà sense alè. El monestir ha quedat reduït en cendres. El secret dels constructors de la ciutat, que amagaven els monjos del cor de pedra, ha sortit a la llum. Erzi, el nou general de totes les espases, no dubta a fer-lo servir per defensar la ciutat sense nom davant de l’imminent atac dels Yisun. Kai i Rata intenten per tots els mitjans salvar la ciutat i els seus habitants. Kai coneix molt bé el palau Dao. Rata se sap de memòria els carrers, accessos i sostres de la ciutat. Han d’aconseguir aturar els plans de l’Erzi i la Mura. Per sort no estaran sols. Un final on l’ambició, el poder, els secrets i les aliances inesperades posen en relleu la importància de la bondat i la solidaritat. L’autora, Faith Erin Hicks, va aconseguir un Eisner per al millor còmic per a nois de 9 a 12 anys pel final de la trilogia.
Un còmic sobre la Barcelona franquista amb una autoria coral: Lapière i Jakupi com guionistes i el trio barceloní compost per Pellejero, Pardo i Torrents al dibuix. L’evolució del protagonista, Carlos Moreno Vargas, de nen orfe a empresari corrupte, va parella als esdeveniments històrics. La ciutat Comtal és escenari de la victòria del franquisme. La violència institucional es barreja amb el contraban, depravació i crims sexuals. Els personatges són ficticis però tant el guió com el dibuix reflecteixen d’una manera extraordinària una època grisa del nostre passat recent.
31 de juliol de 1997. A la televisió anuncien la mort de Lady Di. Un dia d’estiu qualsevol a la vida d’una família. Un triangle de passions que es desclou quan la princesa mor. Un retrat de les decepcions amoroses a través de tres edats diferents. Lulu, un nen de 8 anys pren consciència de la seva sexualitat. Cam, la germana adolescent, amaga el seu primer xicot a la seva habitació. El pare farà la seva última visita a la família. Desig, desengany, amor, aprovació, il·lusions perdudes. Aquella nit de desencís marcarà el principi d’una nova vida, malgrat que ells encara no ho sàpiguen.
Una faula d’ambició i violència en un món fantàstic. Una obra coral narrada en 4 veus diferents sobre la fi d’una civilització. En una terra on tot està per fer i els deus i els mites s’estan creant, una tribu avança per recuperar el seu estatus perdut. En una de les seves caceres atrapaven al Sense Veu, un gibó blanc, per convertir-lo en una arma letal: el Déu Salvatge.
Guió de Fabien Velhmann, a qui coneixem pel seu còmic juvenil Solos, que ha creat una història en quatre capítols i un epíleg. Cada capítol dona veu a un personatge diferent que, a través del seu estatus a la tribu, ofereix una visió distinta sobre els esdeveniments. Tirants, guerrers, poetes i esclaus es barregen en una guerra per la seva supervivència. Però ells no són els únics que volen sobreviure. Una reflexió sobre la violència, la venjança i el poder.
El magnífic guió està acompanyat d’uns excel·lents dibuixos i entitat de Roger Ibáñez, autor de Jazz Maynard, que molts consideren la seva millor obra fins al moment. Un repte per a Roger que, segons una entrevista, va haver d’aprendre a pintar micos, per fer-los realistes però “sense recórrer als trucs Disney posant celles i elements que humanitzin els animals i siguin més expressius”. La composició gràfica del còmic és impecable. El primer capítol, La bèstia, té reminiscències de l’inici de la novel·la 2001: una odissea a l’espai, donat que està narrat des de la perspectiva de Sense Veu, el gibó protagonista. Els capítols La guerrera i L’hereva ens mostren dues cares d’una tribu matriarcal: la de l’espasa i la lletra que, sovint, no estan tan allunyades com pensem. L’epíleg és l’enfrontament final de les tres qualitats que més es valoren a la tribu: la poesia, la violència i el mite. Violència poètica per desvelar-nos com agonitza una civilització.
Primer recull d’històries curtes de Josh Pettinger. Les vides solitàries i buides dels seus personatges estan desbordades per un destí absurd i incert. Amb una bona dosi d’humor els protagonistes del còmic assumeixen que les seves vides estan acabades i buides de contingut, però són capaços de les accions més inversemblants per aconseguir els seus somnis: sortir amb el cap d’un xicot que mai han conegut, començar a fumar per formar part d’un experiment, apostar-ho tot a una baralla fins a perdre la teva família, conduir en plena gelada perquè la teva cunyada no et torna els motllos dels pastissos...
Si et sembla que no són motius prou importants es que no coneixes la mestria de Pettinger en crear situacions grotesques i portar a les seves creacions al límit del buit existencial.
Inclou la sèrie “Escuadrón Victoria” on la multinacional Bezos controla el món i la vida de les persones. Aquest còmic és el malson del somni americà.
Dos grans del còmic argentí en una reedició de luxe. Publicat originàriament l’any 1979 a la revista Toutain Comix. Un viatge que s’inicia quan la tripulació d’un bergantí del segle XVIII, el Peregrino, s’enfonsa en una estranya obertura enmig de l’oceà que els transportarà a vagar per mons fantàstics de l’espai exterior. Només queden tres supervivents. Un pelegrinatge a enlloc, un vagar per diferents planetes on s’hauran d’enfrontar no només a criatures insòlites, regnes mítics. On el pitjor dels perills no està al pròxim planeta o estrella sinó dintre de les seves ànimes. El còmic, fill d’una Argentina sotmesa a una brutal dictadura, és una reflexió sobre el gènere humà, un mirall estel·lar de les misèries, contradiccions i virtuts de la condició humana vestida d’aventura fantàstica. L’argument no tindria sentit sense la contundència de les il·lustracions de Breccia que ofereixen el contrapunt de credibilitat a una atmosfera irreal i imaginada. Una obra sortida d’un temps i d’un país. Un clàssic del còmic que ha sobreviscut a la censura i la dictadura, i que, com els seus protagonistes, ha hagut de sobreviure a les misèries de la humanitat.
You may also like:
Go to the shelf:
In libraries you will find:
Hi havia una vegada una petita gènia ... que es deia Ayumi. Un dia, des d’un país molt molt llunyà, va aparèixer un ésser molt estrany demanant ajuda al Sultà. Cada vint anys un monstre apareixia i destrossava la vall i tot el que trobava al seu pas. La llegenda deia que només l’hereva d’una nissaga de fades, amb ajuda de l’espasa ancestral, poden vèncer al monstre. L’Ayumi s’embarca en aquesta nova aventura on descobrirà part del seu passat, s’instruirà en la noble art de la meditació i en el maneig de l’espassa. Però tot sembla insuficient quan el monstre sorgeix del mar per destruir la vall dels seus avantpassats. Es enorme! Podrà la petita gènia vèncer-lo i salvar als habitants de la vall?
Si et va agradar La petita gènia i la partida de Shatranj no et pots perdre la nova aventura de l’Ayumi.
Benvinguts a Can Desastre. Una casa amb uns veïns ben particulars on la diversió està assegurada. Les històries són molt sorprenents i potser costen creure però la Roberta Vázquez, l’autora, no acostuma a dir mentides. A més a més, ha fet unes il·lustracions desenfadades amb uns colors molt llampants i les combina amb un parell de pàgines de text. D’aquesta manera no sabem si estem llegint un còmic o un llibre. Però això no importa perquè els habitants de Can Desastre, el Fantasma, la Tallarina, la Bota, la Carbassa, ens faran passar una estona molt divertida. Encara no sabem com la casa es manté dempeus!
Dues mirades que es fonen en una sola. Dues vides paral·leles de dos éssers marcats per la crueltat dels homes. Un noi plantat, dia rere dia, davant de la gàbia d’un llop borni en un zoo. Un diàleg sense paraules. El noi també tanca un ull per tenir la mateixa visió que el llop. En aquell moment, a través dels ulls, s’expliquen la història de la seva vida. La novel·la juvenil de Daniel Pennac adaptada al còmic. Un relat emotiu i actual sobre l’exili, el maltractament infantil i la crueltat sobre els animals; però sobretot un relat esperançador. Inclou un apartat on Mathieu Sapin, autor del còmic, explica com el va fer, les entrevistes amb Daniel Pennac, esbossos, fotografies i curiositats del còmic.
En Piqo-Piqo i Be-Bè Ieti són dos germans molt especials que viuen a l’illa Impossible. En aquesta fabulosa terra i trobarem monstres, pirates i un fong molt simpàtic! Tota la família haurà d’abandonar breument casa seva, l’illa, per ajudar a en Piqo-Piqo amb els seus deures de l’escola: trobar el calamar gegant d’Indoxina.
Lucas Ferreyra ens transporta a un món fantàstic però alhora proper amb aquest còmic infantil. Tant el divertit relat com les meravelloses il·lustracions ens captivaran a grans i petits! Un llibre molt recomanable, tant a famílies com a infants, aventurers, pirates o Jacques Cousteau!
Cada dia a l’hora del pati se celebra una reunió secreta. La banda de l’Oli investiga misteris de tot tipus, i a vegades aconsegueixen resoldre’n algun. El fet és que la seva escola és una mica avorrida i mai passa absolutament res. Un dia comença una alumna nova a la seva classe, i ja des de bon començament la colla de l’Oli nota que hi ha alguna cosa en la família d’aquesta companya nova que no encaixa, com si fos d’un altre planeta. L’Oli i la seva colla s’organitzen per a espiar, observar, recollir i compartir tot tipus d’informació... entre tots miraran de lligar caps i aconseguir resoldre el misteri.
Aquest còmic explica de forma molt divertida les aventures d’una colla de detectius que sempre estan a punt per obrir un nou cas.
Una família de pirates atípica i molt especial. Aventures als tròpics, abordatges, amor, diversió, tresors amagats, venjança, traició i molt d’humor. Un còmic crossover que enganxa a adults, nens i joves. Les dues filles del pirata són les que més destaquen del còmic: decidides, independents, intel·ligents i valentes. Des del primer fins al cinquè volum voldràs seguir als Campbell en el seu periple pel Carib.
És la Festa de l’Equinocci i el poble sencer es reuneix per llançar al riu fanalets. La llegenda diu que una vegada que es perden de vista, els fanalets volen fins a la Via Làctia i es converteixen en estrelles. Aquella nit Ben i els seus amics volen averigurar-lo. El plan és seguir el curs del riu en bici. Només hi ha dues regles: ningú pot tornar i ningú mira enrere.
Un altre gran història editada per Astronave, segell infantil de Norma editorial. Una nena, un gos, una bici i … una bruixa. Fins aquí pot semblar la típica història estiuenca. No et deixis enganyar. La trama és fresca, els personatges convincents, amb caràcter i et sorprendran.
Cinc nois s’aixequen un matí i descobreixen que estan sols a la seva ciutat. I, com diria Mayra Gómez-Kemp, "hasta aquí puedo leer". El clímax de l’acció va in crescendo i la història t’atrapa des de la primera pàgina. Teniu els cinc primers títols del primer cicle editats per Dibukks en dos volums integrals.
Aquesta nena afroamericana té el superpoder de ser molt llesta i una crack en ciències. Per una d’aquelles coses del destí o de la teoria de l’espai-temps se li apareix un dinosaure, cortesia de Jack Kirby. Amb ell haurà de combinar la seva vida quotidiana (escola, pares, experiments) amb les aventures més emocionants i, sovint, acompanyada dels superherois de Marvel.
Selection of websites:
You may also like:
Go to the shelf:
In libraries you will find:
Quan Shūzō Oshimi va decidir anomenar el seu manga com el famós poemari de Baudelaire, ja va donar pistes sobre el contingut fosc i adult de la seva obra. En ella trobarem al jove Takao Kasuga, un estudiant d'institut a qui li encanta llegir, i que està secretament enamorat de Nanako Saeki. Una tarda torna a l'escola per a recollir un llibre que s'ha descuidat, i es troba la roba de gimnàstica de la seva enamorada. Per un impuls, decideix emportar-se-la a casa, sense calcular les conseqüències d'aquest acte. A partir d'aquest moment fa aparició la Sawa Nakamura, que va ser testimoni del "robatori" d'en Kasuga, i es dedicarà a assetjar-lo i fer-li la vida impossible.
És poc freqüent trobar en un manga una temàtica tan complexa com el "bullying", on els personatges van evolucionant, desenvolupant relacions de dependència entre l'assetjat i l'assetjador, fins al punt que el lector es pot arribar a sentir tan incòmode com fascinat per les situacions que s'hi va trobant.
El còmic ja ha finalitzat la seva publicació al Japó, amb un total d'onze volums recopilatoris.
Juaco Vizuete (1972) és un comicaire i il·lustrador alacantí. L'any 1993 va guanyar el primer concurs de còmics de la revista El Víbora, fet que va permetre al jove autor que les seves obres fossin publicades per Ediciones La Cúpula. Posteriorment, va treballar com a il·lustrador a les publicacions musicals "Mondososnoro" i "Rockdelux".
Lo primero que me viene a la mente és un còmic autobiogràfic on l'autor ens explica la història de la seva infantesa, que va transcórrer a les dècades dels 70 i 80, i la del seu germà gran, obsessionat amb el sexe durant primers anys rere la mort de Franco, un temps on el sexe era un desconegut i un tabú a les cases.
Primates narra la història increïble de tres expertes primatòlogues què amb la seva força i perseverança revolucionaren el món de la ciència gràcies als seus mètodes innovadors i als seus fascinants descobriments.
Còmic per a tots els públics on coneixereu com Jane Goodall va estudiar com ningú abans els ximpanzés i com va descobrir que utilitzaven eines com nosaltres. Sereu testimonis de la dura lluita de Dian Fossey per protegir l'hàbitat dels goril·les i com va donar a conèixer la seva precària situació i per últim, acompanyareu a Birtuté Galdikas durant les seves llarguíssimes estances a la jungla, amb molts sacrificis, la qual va estudiar minuciosament els orangutans, i va revolucionar el moviment per a la conservació de les selves.
El científic retirat Omori es troba amb en Jaco, un alienígena de la patrulla galàctica que aterra al planeta Terra per protegir-la d'un superguerrer enviat des del planeta Vegeta. La nau d'en Jaco està avariada i l'Omori l'ajudarà a reparar-la, però els hi fa falta combustible i hauran d'anar a la Gran Ciutat, on es trobaran amb la Tight. Tres personatges ben diferents que aconsegueixen fer un bon equip i superar els obstacles que aniran apareixent.
Us sona d'alguna cosa el planeta Vegeta o els guerrers de l'espai? Aquest còmic es tracta de la preqüela de la conegudíssima sèrie Bola de Drac, del també autor Akira Toriyama. Us quedareu sense saber com comença la història?
Ignacio Furillo (1976), conegut com a Furillo, és un comicaire saragossà que ha col·laborat a publicacions tan populars com El Jueves, Malavida i TMEO. El mes de febrer de 2015 es va anunciar que el seu darrer treball ¡Nosotros llegamos primero! fou nominat en la categoria "Millor obra d'autor espanyol publicada a Espanya l'any 2014".
¡Nosotros llegamos primero! és una rocambolesca història on es barregen gèneres i influències tan dispars com el còmic underground dels anys 70, Philip K. Dick, Robert Crumb i la space opera. Una història ambientada a l'Espanya franquista dels anys 60 i que parteix de la premissa del que hagués succeït si Espanya s'hagués incorporat a la carrera espacial.
La millor notícia és que aquesta història tindrà continuïtat: l'autor ja està fent una segona part que té com a títol provisional Yo le hice una paja a Franco.
Fins fa poc, Álias, o per defecte, Jessica Jones, era un absolutament meravellós còmic de minories en dos volums. Dic de minories, perquè considero que no havia arribat a tenir presència i rellevància que es mereixia dins el panorama del còmic. Dic fins fa poc, perquè és quan algú amb bon criteri dins Netflix, s'ha fixat en ella i li ha assignat una sèrie de televisió, que pel que sembla, també és extraordinària.
Jessica Jones és una detectiu (i també ex superheroïna vinguda a menys) que compleix sobradament força dels clixés més evidents del gènere negre. Una vida difícil en un entorn complicat és l'escenari on Brian Michael Bendis i els seus brillants diàlegs ens faran estimar la Jessica. Als llapis trobem Michael Gaydos, que tan bona parella havia fet amb Bendis a Daredevil, no cal dir que aquí continua la màgia.
És una història de bandes i d'autoorganització en barris abandonats per les institucions, sense cap mena de servei, amb un pèssim urbanisme i grans dosis d'atur i pobresa. És la història d'una banda trencadora, Ghetto Borther, i del seu líder, Benjamin Melendez que van apostar per la integració racial i la resolució pacífica dels conflictes. Gràcies a ells es va arribar "la pau de Hoe Avenue" obrint un període de disminució de la violència al barri que va produir la reinvenció de moltes bandes, l'alliberament de les potencialitats creatives del Bonx i l'eclosió de la cultura hip-hop.
En aquest àlbum Max recull les tires còmiques publicades al suplement El País Semanal. Són tires curtes a doble pàgina que poden llegir-se de forma independent, però responen a una mateixa interpretació sobre l'activitat creativa i la ficció El fil conductor és la seva protagonista, una garsa, amb una vivacitat tal que ens arrenca un somriure al final de cadascuna de les tires. La garsa és l'encarnació de les muses, la inspiració dels artistes, segons els clàssics. El diable de la inspiració i la imaginació. No se sap mai si el que explica és veritat, com en la mateixa ficció.
Recopilació en paper del webcomic de Xavi Tolosa, autor i protagonista d'aquesta història editada el 2013 per Caramba!
Xabi Tolosa ens explica fets de la seva vida quotidiana, cada pàgina és un capítol o tema, amb les limitacions pròpies d'una persona que no és un dibuixant, però amb un humor que fa que aquest treball de Xabi Tolosa esdevingui un còmic imprescindible.
El guionista David B. i el dibuixant Tanquerelle uneixen els seus talents per a la creació d'aquest magnífic relat de gènere negre ambientat al París dels anys 80 i basat en fets reals.
La banda de los postizos és la història d'una banda d'atracadors de bancs que entre 1981 i 1986 van assaltar més de 27 bancs deixant en evidència a la policia francesa durant aquest període.
Si t'agrada el genere policíac aquest és el teu còmic
Ens trobem davant una obra de ciència-ficció que no explora estrelles sinó sentiments.
L'autor italià Manuele Fior que ens va enamorar amb Cinco mil kilómetros por segundo, ens torna a enlluernar amb una senzillesa i un blanc i negre exultants. Localitzat a la Itàlia del 2048, conflueixen albiraments extraterrestres i comunicacions telepàtiques en unes futures generacions on l'exclusivitat emocional de les parelles ja no és una pedra angular. Els hippies no ho van aconseguir, però qui sap en un futur.
Una altra gran lectura que convida a la reflexió.
Jaime Martin és un dels grans autors dels nostres país que ara mateix es troba en un moment de gran maduresa que li ha proporcionat una certa i merescuda respetabilitat a la meca del còmic francobelga.
En aquest cas rescata les memòries del seu pare durant el servei militar obligatori al Sidi Ifni marroquí a final dels anys seixanta per convertir-lo en un relat honest, cru, i veritable que un cop més demostra que on mana un arma no pot manar un cervell. El despropòsit d'una guerra encoberta pel franquisme i convertida en un ridícul on moria gent.
Des de fa dècades sabem que el còmic americà està dominat pels poderosos super-herois que, a més, gràcies al cinema s'han convertit en grans icones mundials. Però també és cert que, de tant en tant, el còmic independent americà ressorgeix amb una nova onada d'obres i autors que s'escapen de les coordenades habituals (del mainstream que diuen alguns).
Un d'aquests autors és Paul Pope, que amb la seva particular forma d'entendre el còmic, tant a nivell de guió com de dibuix, ha desenvolupat una carrera ben interessant, fins al punt d'haver treballat en còmics de Marvel i DC. Actualment, Pope ha optat per desenvolupar el seu propi univers d'aventures que es situa en una ciutat, Arcopolis, on hi ha toc de queda per culpa de monstres que segresten infants. A falta d'herois que defensin als ciutadans, el jove Battling Boy, que arriba a la ciutat per superar un ritus d'iniciació armat amb diferents samarretes (?), serà l'únic que els planti cara.
Un còmic que reimagina de forma brillant el còmic de superherois més aventurer… però que va molt més enllà. Una joia a descobrir!
Fora de la visió que rebem a través dels mitjans de comunicació d'un país on el conflicte permanent el manté en un estat de guerra constant, Asaf Hanuka ens presenta un Tel Aviv on la gent també hi viu. La ciutat on ell i la seva família viuen o sobreviuen, entre l'especulació, el treball precari, els estímuls culturals, les lluites del jovent o les claudicacions quotidianes. Un lloc que s'estima i un lloc d'on somnia marxar.
Malgrat això no es tracta d'un còmic autobiogràfic, sinó una mirada cap allò extraordinari, estrambòtic, estrany i surrealista. Tot combinat amb un desplegament de recursos tècnics, perspectives i metàfores visuals, donant una pallissa al lector sense saber d'on venen els cops.
Aquel Verano és un còmic sobre l'adolescència, l'amistat i la visió que tenen la Rose i la Windy del món dels adults i dels seus conflictes. Passareu un estiuamb les seves protagonistes, de la mà de les autores, les canadenques Tamako.
Us recomanem aquesta meravella, que és plena de detalls, sons, referències culturals i ambients estiuencs, tocats amb la mestria del llapis de la Jillian Tamaki. De les mateixes autores és el còmic manga Skim, La Cúpula 2009.
L'obra que us recomanem conserva alguns trets "manga", sobretot en les cares dels seus personatges.
Coneix el Japó a partir de la seva gastronomia i descobreix un munt de plats deliciosos que ben segur et faran venir la gana.
Aquest còmic és el dia a dia d'un comerciant que es dedica a menjar. Per qüestions de feina s'ha de desplaçar a diversos indrets de Tòquio i rodalies i quedar-se a menjar al restaurant. Els autors, Jiro Taniguchi i Masayuki Kusumi, tenen una cura especial pels detalls de cada restaurant (cambrers, clients, edifici...) i per cada plat que el protagonista sol·licita (ingredients, preparació, presentació...), mitjançant l'anàlisi i les impressions que ells mateixos ens van explicant.
Tot un viatge gastronòmic per 19 restaurants i una gran obra pels amants de la cuina tradicional japonesa.
Alex i Carole són dues sofisticades i atractives lladres especialitzades en obres d'art, a les que els agrada viure al límit a la glamurosa ciutat de París. El seu darrer encàrrec consisteix a burlar les mesures de seguretat del prestigiós museu del Louvre, per fer-se amb el quadre conegut com La gran odalisca, de Dominique Ingres. Per fer-ho, recorreran a l'ajuda d'una intrèpida motorista anomenada Sam, que de seguida es veurà seduïda per les personalitats de les seves noves companyes.
Fruit de la col·laboració dels autors Bastien Vivès, Ruppert i Mulot, ens trobem davant d'un còmic que destil·la acció i dinamisme des de la primera a la darrera vinyeta i que es llegeix amb idèntica velocitat. A més, la recreació dels paisatges i personatges fa un còmic visualment molt atractiu, digne aspirant a ser portat a la gran pantalla.
Relat d'un desertor de la 1a. Guerra Mundial que s'oculta, amb la complicitat de la seva esposa, sota una disfressa de dona, amb una identitat oculta. I de com el temps transforma l'engany en una altra cosa... Una aproximació adulta i sensible al trauma de la guerra i a la identitat sexual.
El dibuix mostra l'evolució dels personatges a base de moviment, d'un dibuix molt expressiu i amb una composició amb un toc caòtic. Basat en fets reals ha estat una obra multipremiada a França.
Dos personatges centrals i la seva història comuna, provinents de dos bàndols d'un enfrontament sagnant. Una obra arriscada i valenta, que parla d'ETA i del conflicte basc des d'una perspectiva humana, propera i intimista.
Remarcada per un dibuix que defuig l'estridència, senzill i amb suaus tons blaus, que no deixarà ningú indiferent.
You may also like:
Go to the shelf:
La teva privacitat és la nostra prioritat
Aquest portal web únicament utilitza galetes pròpies amb finalitat tècnica, no recapta ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu coneixement. No obstant això, conté enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a la de la Diputació de Barcelona que vostè podrà decidir si accepta o no quan accedeixi a ells. Més informació