Sospitosos habituals: Nicole Kidman

Nicole Kidman és l'actriu australiana per excel·lència, de mirada gèlida i pell de porcellana. És coneguda per la seva melena pel-roja, i la seva bellesa freda i distant, tot i que ella insisteix en desmentir-ho... En aquests últims temps, declaracions sobre la no avinença amb el bótox, degut a la immobilització de les seves expressions facials, han contribuït a fer-la més pròxima al públic.

Trajectòria

Nicole Mary Kidman va néixer al Hawai el 20 de juny de 1967, i als 4 anys es va mudar amb la seva família a Austràlia. El seu pare, professor a la Universitat de Sydney (Austràlia), interessat en la bona condició física de les seves dues filles, les va apuntar ben aviat a classes de dansa i gimnàstica.
El 1983, quan Kidman tenia 16 anys, va debutar en el món del cinema en una pel·lícula ambientada al Nadal (Bush Christmas). Durant la dècada dels 80 va participar en nombroses pel·lícules i sèries de televisió. Però no fou fins l'any 1989, que es va donar a conèixer a Europa i als Estats Units d'Amèrica, amb la pel·lícula Calma Total (1990), rodada encara a Austràlia, i coprotagonitzada per l'actor Sam Neill, també australià. I sobretot, amb la pel·lícula de Dies de Tro (1990), on va compartir pantalla amb l'actor Tom Cruise.

 

 

Arrel d'aquesta trobada filmogràfica, Tom Cruise i Nicole Kidman s'enamoren, i s'acaben casant el 24 de desembre de 1990. El 1991 van adoptar els seus dos fills Connor i Isabella. 
El binomi Cruise – Kidman, que van formar part de l'Església de la Cienciologia, va tornar a compartir protagonisme en les pel·lícules Un Horizonte muy lejano (1992) de Ron Howard i Eyes Wide Shut (1999), la pel·lícula pòstuma de Stanley Kubrick.

 


Uns anys després, el 2002, la parella mítica es va divorciar amistosament. Sembla que la principal raó, va ser la voluntat de Cruise d'educar llurs fills en l'Església de la Cienciologia, en la qual cosa, Nicole Kidman no hi estava gaire d'acord. Els fills es van quedar a viure amb el pare.

Posteriorment, el 25 de juny del 2006, es va casar amb el cantant de country Keith Urban, amb qui ha tingut dues filles Sunday Rose i Faith Margaret.

Reprenent el fil professional, Nicole va guanyar el seu primer Globus d'Or amb la pel·lícula Tot per un somni (1995), de Gus Van Sant, interpretació per la qual, també va ser nominada pels premis BAFTA.

El millor reconeixement professional, però, va arribar el 2001, quan va ser nominada a l'Oscar com a millor actriu principal de Moulin Rouge, tot i que l'estatueta, finalment, va anar a parar a mans de Halle Berry per Monster's Ball.

Aquell mateix any, també va rodar la pel·lícula d'intriga Los Otros (2001), dirigida per Alejandro Amenábar. L'actriu va ser nominada per ambdós treballs als Globus d'Or, i se'l va endur per la pel·lícula de Moulin Rouge. La interpretació sota les ordres d'Alejandro Amenábar, també li va valdre una nominació als Premis Goya.

 

 

L'Oscar, però, el va guanyar l'any següent, quan fou nominada per rodatge de Las Horas (2002), pel·lícula on donava vida a l'escriptora Virginia Woolf. Aquesta interpretació, també va ser guardonada amb un Globus d'Or com a millor actriu dramàtica.

  In libraries you will find:


Australia
(2008)

La Brújula dorada
(2007)

Hemingway & Gellhorn 
(2012)

Las horas
(2002)
       


Moulin Rouge 
(2001)


Dogville
(2003)

La Intérprete
(2005)

Eyes wide shut
(1999)

Calma total
(1989)

Days of thunder 
(1989)

Mi vida 
(1989)

  Search the catalog:

  Selection of websites:

Creation date 20-06-2017 Last updated 22-06-2022