Biblioteca Humana

La Biblioteca Humana de L'Hospitalet és una oportunitat única per comprendre altres experiències de vida i desafiar les nostres idees preconcebudes.

La Biblioteca Humana és una iniciativa nascuda a Dinamarca l'any 2000, que s’ha expandit per tot el món. En aquest projecte, persones reals “es presten” a compartir les seves històries de vida amb un grup de lectors i lectores, amb la finalitat de trencar barreres socials i desafiar estereotips i prejudicis.

La primera Biblioteca Humana de L’Hospitalet s’estrena al barri de Les Planes - La Florida. Una iniciativa on conversar amb els "llibres humans" i escoltar experiències personals que permeten ampliar els teus horitzons i comprendre millor la diversitat humana.

La Biblioteca Humana és una iniciativa d’aprenentatge global, innovadora i pràctica basada en crear un marc segur per a converses personals que ajuden a desafiar els prejudicis, combatre la discriminació, prevenir conflictes i contribuir a una major cohesió humana superant les diferències socials, religioses i ètniques. Un espai per al diàleg, on discutir temes tabú de manera oberta i sense condemna. Un lloc on les persones que difícilment parlarien entre elles, troben espai per a la conversa.

Cada edició de Biblioteca Humana presenta el seu propi catàleg de títols o “llibres humans”, persones que han patit discriminació o rebuig social a causa del seu estil de vida, del seu origen, de la seva religió, o de les seves circumstàncies vitals, entre d’altres.

En un esdeveniment obert al públic, els llibres humans “es presten” a lectors i lectores, brindant-los l'oportunitat d'escoltar les seves històries, amb la finalitat de trencar barreres socials, desafiar estereotips i prejudicis, i contribuir a la construcció d'una societat més justa i inclusiva.

La primera edició de Biblioteca Humana de L’Hospitalet tindrà lloc el matí de dissabte 4 de novembre a la Biblioteca de La Florida, un espai segur on els lectors i lectores podran conversar amb els llibres humans en petits grups i escoltar experiències personals que els permetin ampliar els seus horitzons i comprendre millor la diversitat humana.

L’esdeveniment s'estructura en tres franges de lectura, i els lectors i lectores es poden inscriure a través d’un formulari (inscripció gratuïta), a la web del projecte o directament al taulell de la Biblioteca de La Florida.

Dins del catàleg de la primera Biblioteca Humana de L’Hospitalet, a La Florida, es podran trobar “lectures” relacionades amb la salut mental, la ideologia, l’estatus social, la identitat de gènere, les relacions familiars, entre d’altres.

La Biblioteca Humana de L’Hospitalet és una iniciativa promoguda per l’Ajuntament de L’Hospitalet, amb la col·laboració de l’Àrea Metropolitana de Barcelona i de la Diputació de Barcelona, i co-organitzada per Biblioteques de L’Hospitalet (Biblioteca La Florida), Pla Integral Les Planes - Blocs Florida, Servei d’Acollida i Integració, Servei de Mediació Comunitària i Àrea d’Educació, Innovació i Cultura de l’Ajuntament de L’Hospitalet, i per les entitats Escola de Vida Les Planes La Florida, l’AFA Joaquim Ruyra i Artticco. En el projecte també hi ha participat activament una àmplia xarxa de persones voluntàries i col·laboradores d'associacions, institucions i entitats del barri de Les Planes - La Florida.

Biblioteca La Florida (L'Hospitalet del Llobregat)

Creation date 07-11-2023 Last updated 04-06-2024