Catalog

Quina informació proporciona el catàleg?

De cada document pots obtenir un registre d'informació complet (autor, títol, temes, editorial, data de publicació, etc.), quines biblioteques el tenen i el seu estat (si està disponible o prestat a un altre usuari).

També podràs accedir a la teva  fitxa d'usuari/a.


Com es consulta el catàleg?

Permet cercar per autor, títol, tema... a una o vàries biblioteques a la vegada.

  • als ordinadors que trobaràs per les diferents sales de la biblioteca
  • també es pot consultar per internet a través de l'adreça aladi.diba.cat (disposes d'un apartat d' Ajuda a la part superior dreta de la pantalla), o bé, l'adreça m.aladi.diba.cat per a dispositius mòbils.

Les biblioteques ofereixen cursos de formació sobre l'ús del catàleg.


No trobo un títol al catàleg

A la cerca per títol no s'ha de posar l'article, per exemple, si busquem la novel·la "El dia de mañana" d'Ignacio Martínez Pison, haurem d'escriure "dia de mañana".


No trobo un document al catàleg, què puc fer? 

Pots buscar-ho a  altres catàlegs de biblioteques (universitàries, especialitzades,...) que també són accessibles des del nostre Catàleg Aladí. El 18 de març de 2021 també s'ha posat en funcionament el Catàleg Atena de totes les biblioteques públiques de Catalunya. També pots fer-nos arribar un  suggeriment de compra del document, i si es considera d'interès general el tindrem en compte a l'hora de fer noves adquisicions de fons.


El document que m'interessa està en una altra biblioteca

Des de la teva biblioteca et poden portar llibres i demés documents d'altres biblioteques. Trobaràs més informació a l'apartat Biblioteques > Serveis > Préstec > Préstec interbibliotecari.


Un cop he trobat el document en el catàleg, què haig de fer per trobar-lo al prestatge?

Cal que prenguis nota de la  signatura, que indica la ubicació habitual del document a les prestatgeries de la biblioteca. Et pot ser útil consultar les següents taules:


Què puc fer si al catàleg diu que el document està disponible i no el trobo al prestatge?

Pot coincidir que en aquell moment el document l'estigui consultant un altre usuari, o bé, que l'hagi deixat en el carretó de llibres per a endreçar. El personal de la biblioteca et podrà ajudar.


Tornar a Preguntes freqüents

<< anterior - següent >>