Serveis

Informació local

Informació local

A la biblioteca pots trobar informació sobre la història i l'actualitat del teu municipi o del teu barri. També hi ha revistes i diaris locals per estar sempre al dia de tot allò que tens més a prop.

Part d'aquest fons de revistes i diaris locals que trobaràs a les biblioteques està també digitalizat. Les publicacions són de temàtica diversa i abasten un període històric que va des del segle XIX fins a finals del XX. 

Observacions

Biblioteques de Badalona

Les biblioteques de Badalona disposen d'un destacat fons de Col·lecció Local format pel conjunt de documents que fan referència a Badalona així com les obres dels escriptors, músics, etc. de la ciutat.

Les biblioteques de Badalona també us ofereixen divereses GUIES DE RECURSOS sobre la ciutat:

Guia “Badalona és cultura”

Aproximació del ric teixit cultural de la ciutat. Disposeu d’una llista dels diferents equipaments culturals badalonins: biblioteques públiques, centres cívics, casals cívics, teatres, museus, sales d’exposicions, entitats musicals, etc.

També podeu consultar una relació dels festivals i esdeveniments culturals del calendari festiu local, a més dels concursos i de les convocatòries de premis més rellevants.

 

Guia sobre informàtica

Conté la bibliografia disponible a les biblioteques per a aprenentatge d’informàtica per a debutants i webs recomanades. També inclou una llista d'entitats locals que ofereixen cursos d'informàtica però podeu fer cursos més professionals als centres de formació d’adults (CFA) o als centres de formació ocupacional a partir de l’oferta formativa del SOC, tots subvencionats per la Generalitat i, per tant, gratuïts o molt econòmics.
A Badalona també hi ha entitats que ofereixen petits tallers d'ofimàtica des d'una vessant més lúdica: centres cívics, Punts Òmnia, Fundació Ateneu Sant Roc o Telecentre Comunitari de Llefià.

 

Guia sobre recerca de feina

Hi trobareu consells, bibliografia i recursos d’aquest àmbit. També podreu consultar els organismes oficials per a la cerca de feina amb les seus que hi ha a Badalona i els serveis que ofereixen, entitats locals on ampliar la vostra formació ocupacional, formació reglada per a adults a Badalona i recursos locals per a l'emprenedoria.

 

Guia de serveis d’orientació laboral

En aquests serveis tindreu una atenció personalitzada i us derivaran a tallers d’orientació laboral.
Us ajudaran a l’hora de redactar el vostre currículum, com també en la cerca de feina a través d’internet o per preparar-vos una entrevista de feina.

 

 

Guia d'aprenentatge de la llengua catalana

Hi podreu consultar els centres on poder fer cursos de català i també les activitats en què podeu participar per practicar-lo.

 

 

Guia de recursos per a joves

Hi podreu consultar els centres on poder fer cursos de català i també les activitats en què podeu participar per practicar-lo Recursos adreçats a la cerca de feina, estudis, beques, sales d'estudi, lloguer habitatges, etc.

 

Biblioteques que ofereixen aquest servei :

Totes les biblioteques i bibliobusos de la Xarxa ofereixen aquest servei