Recomanació

Retrato de una mujer en llamas

Madrid : Karma Films, [2020]

La pel·lícula Retrat d’una dona en flames (2019) narra la relació que s’inicia entre dues dones, una jove benestant i una pintora amb l’encàrrec de retratar-la, a la Bretanya francesa del segle XVIII. 
Una jove pintora, Marianne, ha de fer un retrat de l'Héloïse pel seu futur marit, un noble milanès. L'Héloïse, que no accepta el matrimoni de conveniència que li imposa la seva família, es nega a posar pel quadre. Així, la Marianne s'haurà de fer passar per la seva dama de companyia a fi de poder estudiar-la.

A la seva filmografia, que inclou pel·lícules com Tomboy (2011) o Bande des filles (2014), la directora Céline Sciamma toca temes com la transició de l'adolescència cap a l'edat adulta, la sexualitat o l'autodescobriment. A Retrat d’una dona en flames es manté fidel als seus temes habituals, però n'incorpora d'altres com el dolor per la pèrdua del primer amor o la impossibilitat de les dones per decidir sobre el seu futur o la seva sexualitat. 

L’estètica de la pel·lícula està tan cuidada que cada escena podria ser un quadre. Sobresurt, però, la fotografia que guanya expressivitat en els interiors, amb un magistral joc de clarobscurs, en el centre del qual estan les dues protagonistes, observant i sent observades. Un regal visualment parlant per a l’espectador.
 

 

Més informació:

Recomanat per Francesca Cano. Bib. Can Pedrals. Granollers

09/06/2022