Recomanació

The Leftovers

Perrotta, Tom

Barcelona : Edicions del Periscopi, 2014

Un 2% de la població mundial (240 milions de persones) desapareixen de cop i volta i sense motiu. Així comença la novel·la de Tom Perrotta publicada per Edicions del Periscopi al 2011. 

Davant d’aquest fet extraordinari i traumàtic, The leftovers no intenta esbrinar en cap moment el motiu d’aquestes desaparicions massives sinó que el que interessa en la novel·la és fer una radiografia del que li passa a la humanitat sencera quan es veu obligada a acceptar un fet que no pot comprendre perquè no hi ha cap resposta, només existeix la frustració. 

The Leftovers centra la seva atenció en una petita ciutat fictícia dels Estats Units, Mapleton, que serveix com a mostra del que ha succeït a nivell mundial. El que interessa a l’autor són les emocions, com cada personatge afronta de manera diferent la pèrdua. 

La novel·la de Tom Perrotta és intensa i emocionalment complexa, tot el que transmet ho fa a través d’una gran porta perquè entris en un món de sensacions i amb un elevat nivell simbòlic. The leftovers és un viatge a la fe, a l’amor, a la pèrdua i a la transcendència. 

Al 2014 la novel·la va ser adaptada magistralment a la televisió de la ma de Damon Lindelof, coautor de Lost. 

 

 

Més informació:

 

Recomanat per Rosa Ferrer. Bib. Josep Soler i Vidal. Gavà.

18/09/2023