Recomanació

Una Dolça cançó

Una Dolça cançó

Slimani, Leïla

Valencia : Bromera, 2017

Les primeres pàgines descriuen l’escena del crim. Una mainadera ha matat a sang freda als dos germans dels que està tenint cura. La novel·la està inspirada en fets reals.

Malgrat tot, si esperes trobar una història de sang i fetge t’has equivocat de llibre. L’autora no cerca la morbositat malgrat aquesta introducció tan esfereïdora.

La Louise és una dona blanca, educada, servicial i encisadora. No només s’ocupa dels nens sinó que també fa menjars exquisits, neteja i endreça. En poc temps s’ha guanyat la confiança absoluta de la família però aquesta perfecció aparent contrasta brutalment amb la seva vida privada.

Ningú sospita que darrere d’aquest afany de ser acceptada està naixent una ràbia de dimensions imprevisibles.

Leila Slimani aprofita un fet terrible per endinsar-se de ple en la societat francesa dels nostres dies. Parla de racisme, de les inseguretats de la societat burgesa, de la degradació dels barris perifèrics de París, de la doble moral, de les mares i de les mainaderes, del paper dels homes i dels pares quan les mares reprenen la vida laboral fora de casa, de com una persona desconeguda es pot fer indispensable a la vida privada d’un matrimoni jove amb dos fills petits. Però sobre tot parla dels motius que porten a una dona a perpetrar aquest crim espantós.

Leïla Slimani, escriptora i periodista francesa nascuda a Rabat (Marroc) a l’any 1981. Va fer els primers estudis al Liceu Francès de Rabat i als 17 anys va marxar a París.

Allà va estudiar Ciències Polítiques i Periodisme; interpretació teatral (Florent); Multimèdia a l’Escola Superior de Comerç i Creació literària a la NRF de l'editorial Gallimard. Ha fet de periodista especialitzada en temes del Magrib i l’Orient Pròxim.

Amb “Una dolça cançó” ha rebut el premi Goncourt 2016 de les lletres franceses. L’edició que presenta Bromera ha estat magistralment traduïda al català per Lluís-Antón Baulenas.

Més informació:

Recomanat per Susi Rodríguez. Bib. Districte 3. Terrassa.

20/06/2019