Recomanació

Campeones

[Madrid] : Universal, DL 2018

"Campeones" té tots els components per riure, emocionar, plorar, fer pensar, ... et fa passar per tots els estats anímics en els seus 100 minuts de durada.
Com preparar un partit de bàsquet i un partit final, recull tots els tòpics i idees preconcebudes que hi puguin haver i els desmunta un per un fent les coses senzilles i encarant l’espectador amb els seus propis prejudicis.
La trama de “Campeones” posa en evidència una situació que viuen les persones amb discapacitats intel·lectuals cada dia, les reserves de la gent que desconeix com són aquestes persones en realitat.  Traspua humanitat, dignitat i generositat dels seus personatges, molts d’ells actors no professionals, dels quals ja voldria gaudir molta de la població mal anomenada “normal” i posa en evidència la “discapacitat social” de la nostra societat.
La història, com un entrenador professional de bàsquet passa a entrenar a un grup de persones amb discapacitat intel·lectual és senzilla, divertida, no busca grans reflexions i les aconsegueix, exposa els sentiments sense sentimentalismes i ens fa riure sense en riure.

Una pel·lícula molt recomanada per veure amb adolescents i joves, per assentar unes bones bases de convivència i de responsabilitat vers la resta de la societat.

Sens dubte una pel·lícula que no et pots perdre.

 
 
 

Més informació:

Recomanat per Bib. L'Esqueller. Sant Pere de Torelló

20/06/2019