Recomanació

El Espíritu de la ciencia-ficción

Bolaño, Roberto,

Barcelona : Alfaguara, 2016

Com ha passat amb totes les obres pòstumes de Roberto Bolaño (Santiago de Xile 1953 – Barcelona 2003) la polèmica ha envoltat la publicació d'aquesta novel·la. Obviarem aquestes qüestions.

Estem davant d'una novel·la primerenca de l'autor xilè establert a Blanes. Una obra que ens transporta a l'univers de Bolaño, on trobem bona part de les seves obsessions: poetes neòfits, tallers i revistes literàries, D.F., la ciència-ficció, els jocs de guerra, etc.

La novel·la recorda "Los detectives salvajes": els protagonistes són poetes, el paisatge és la capital mexicana, la cerca -en aquest cas de revistes literàries- forma part de la trama, assistim al desvetllar sexual dels personatges... Bolaño barreja a l'obra l'estil d'epistolari -cartes que el protagonista envia a escriptors de ciència-ficció- amb l'entrevista i la narració, sempre amb el particular toc d'humor de l'autor.

Una novel·la per «bolañistas» i per aquells que vulguin introduir-se al món de Roberto Bolaño, abans de passar a les imprescindibles "Los detectives salvajes" i "2666".

Més informació:

Recomanat per Jose F. Mota. Bib. Volpelleres - Miquel Batllori. Sant Cugat del Vallès.

03/11/2023