Recomanació

La dieta para el intestino inteligente

La Dieta para el intestino inteligente :

Mosley, Michael

Barcelona : Omega, cop. 2017

El llibre que us recomanem és de l'autor Michel Mosley, va néixer a Calcuta (Índia), és un doctor especialista en l'aparell digestiu. També és un periodista britànic conegut com a presentador de programes de televisió sobre biologia i medicina. Els seus llibres estan adreçats a la millora i cura d’una vida saludable.

 Però el que avui us volem comentar és "La dieta para el intestino inteligente".  

L'autor ens explica l'experiència d'empassar-se una pastilla-càmera en directe i veure com funciona el nostre aparell digestiu des que passa per la boca fins que arriba a l’estómac!

Així, anem veient el recorregut que fa la pastilla per tot el nostre sistema digestiu: passa per l’intestí prim, on ens explica les malalties més comunes que hi estan relacionades com la celiaquia, sensibilitat al gluten, intolerància a la lactosa i la síndrome de l’intestí irritable (SII), entre d’altres.

 

Arriba a l’intestí gruixut, que conté un microbioma ple de bactèries; el microbioma està format per un conjunt de microorganismes, que influeixen en el nostre sistema immunitari. Per tal de provocar un canvi en aquests microorganismes que resideixen en el nostre intestí gruixut i per tant millorar la nostra salut, ens recomana una sèrie d’aliments beneficiosos. Per exemple: oli d’oliva, peix blau, llavors, verdures, xocolata negra...

I per finalitzar també trobareu receptes de cuina saludables i exercicis físics, que tot plegat ens ajudaran a millorar la nostra salut.

Són doncs, pautes per a fer petits canvis i anar agafant hàbits saludables que ens ajudin a aconseguir-ho.

 

Trobareu més llibres d’aquest autor al catàleg Aladí

I no deixeu de consultar l’ebiblio. Allà trobareu més llibres que us ajudaran a seguir un estil de vida saludable.

Recomanació feta per Manoli Gragea. Biblioteca Central de Terrassa

22/04/2020