Recomanació

Las estrellas de cine no mueren en Liverpool

Las Estrellas de cine no mueren en Liverpool

[Madrid] : Karma, DL 2018

Sempre m’han agradat les biografies. Saber com és o ha sigut  la vida d’una persona o d’un conegut m’ha encuriosit. Ben és cert, que no podem anar per la nostra vida preguntat a tothom com viu, com pensa, quin sentiments té, de qui s’ha enamorat, quina és la seva professió, quants fills té... més que res perquè ens poden etiquetar de ser «tafaners». Una cosa que era molt normal de saber entre els nostres avant-passats, tothom sabia com es comportava i vivia el del costat,  precisament per això per a fer-li costat.

Malgrat que la societat actual és la que és, de tant en tant, encara mato la meva cuca d’humà curiós i em conformo quan cau en les meves mans un llibre que explica alguna cosa d’aquesta naturalesa vivencial, així, també, com mirant una pel·lícula biogràfica o escoltant un audiollibre sobre la vida d’una persona coneguda o certament una mica cèlebre (com és la pel·lícula que comentarem) o molt cèlebre, i, d’aquesta manera és quan puc endinsar-me frenèticament per la vida que ha tingut i ser coneixedora dels seus problemes, inquietuds, èxits, enyors ... d’ell o ella.

La pel·lícula està basada en la vida de la actriu Glòria Grahame (representada per l’actriu Annette Bening). Qui era Glòria Grahame? Va ser una actriu estatunidenca, nascuda l’any 1923 a Los Ángeles i morta en 1981 a Nova York a causa d’un càncer. Va ser una actriu en la cinematografia de blanc i negre molt cotitzada en els anys 50, sobretot, pels seus papers de «dona dolenta». A finals dels anys 70 Glòria comença a tenir menys feina i els seus treballs són més distanciats en el temps.

Aquí es quan comença la pel·lícula feta en el 2017, quan Glòria coneix al futur actor Peter Turner (interpretat per Jamie Bell). Som en l’any 1981 i l’actor Peter Turner rep una trucada de la seva ex-amant. Ell comença a recordar tot el que va viure amb ella.  Peter es va enamorar d’ella la primera vegada que la va veure. Era la seva veïna, una diva de Hollywood. Li va captivar la seva alegria, que estava plena d’energia i que era molt divertida. L’espectador queda impregnat  d’aquestes ganes de viure en el ball que fan tots dos als pocs minuts de començar el film. Una historia d’amor verdader a pesar de la gran diferència d’edat entre ells. Aquest amor apassionat va ser molt comentat en la seva època. La pel·lícula es basa en les memòries de l’actor Peter Turner.

Per saber-ne més:

Entrevista a Peter Turner l’any 2018

Qui era Gloria Grahame

 

Recomanació feta Carme Sanuy per Biblioteca Central de Terrassa

24/03/2020