Recomanació

La Veïna del costat

Omotoso, Yewande

[Barcelona] : Editorial Les Hores, octubre 2019

Yewande Omotoso  escriptora i arquitecta, va néixer l’any 1980 a Barbados, la major part de la seva vida ha viscut a Nigèria tot i que ara viu a Sud-àfrica . Autora de la novel·la “La Veïna del costat”, situa l’obra a la Sud-àfrica post-apartheid on les ferides del racisme encara hi són presents.

La novel·la explica la rivalitat entre dues veïnes d’un barri acomodat de Ciutat del Cap habitat per blancs i on únicament l’Hortènsia és propietària de raça negra.

Aquestes dues dones octogenàries, l’Hortensia, nigeriana que viu a Sud-àfrica i la Marion, sud-africana blanca, tenen molts trets en comú i conviuen amb una rivalitat que és present dels del principi i fins al final de l’obra. L’autora a través de salts temporals ens explica els paral·lelismes existents de les dues protagonistes: carreres d’èxit professional en la seva joventut que han aparcat per la seva vida matrimonial. Totes dues són vídues, secrets del passat, frustracions i dubtes. Però el que fa que comparteixin aquesta hostilitat i rivalitat és que cada una té el que més desitja l’altra.

Uns esdeveniment fortuïts fan que  l’Hortensia i la Marion hagin de fer un esforç per entendre’s.
Novel·la entretinguda, de sentiments, de frustracions, de relacions socials, humor...

Més informació:

Recomanat per Sílvia Franco Maynou. Bib. Joan Petit i Aguilar. Sant Feliu de Codines

28/03/2022