Recomanació

Armario sostenible :

Opazo, Laura

Barcelona : Zenith, septiembre de 2020

La moda sostenible (també anomenada “moda ètica” o slow fashion) és un moviment que cada vegada guanya més adeptes. Aquesta tendència busca que la indústria de la moda sigui més responsable tant en l’àmbit social com ambiental, tenint en compte tots els aspectes que envolten la producció tèxtil: primeres matèries, respecte a les persones i als animals, costos mediambientals, qualitat i durabilitat de la roba, comerç de proximitat...; i també que els consumidors optin per una alternativa més responsable a l’hora de vestir, lluny del consumisme massiu dels darrers anys. 

La Laura Opazo és una comunicadora experta en moda i una de les principals divulgadores sobre moda sostenible que hi ha actualment. És llicenciada en Publicitat i Relacions Públiques i s’ha format en assessoria d’imatge personal en prestigioses escoles. Concentra gran part de la seva activitat a les xarxes socials, fa xerrades, col·labora en diversos programes i també imparteix classes a la ISEM Fashion Business School. 

Si tens ganes de canviar els teus hàbits de consum i apropar-te a una manera de vestir més sostenible, Armario sostenible: aprende a comprar de manera consciente e inteligente és una lectura imprescindible.

El llibre explica el passat, present i futur de la indústria tèxtil; presenta diferents alternatives de consum més respectuoses; dona consells pràctics per aprendre a llegir les etiquetes, allargar la vida de la roba, etc.; o proposa coses tan curioses com una llista a l’Spotify per al moment d’endreçar el teu armari o un llistat de documentals de referència per si vols aprendre més sobre el tema. Al final de cada capítol, sempre et convida a reflexionar sobre algun aspecte i proposa accions concretes per ajudar-te a canviar d’hàbits fàcilment.  En definitiva, és una lectura fàcil, entretinguda i pràctica.

Atreveix-te a fer el canvi i forma part de la revolució!

Més informació:

Recomanat per Bib. Ferran Soldevila. Santa Maria de Palautordera

23/11/2023