Recomanació

Armario sostenible

Armario sostenible :

Opazo, Laura

Barcelona : Zenith, septiembre de 2020

En aquesta època actual, la petjada ecològica de la humanitat cada cop és més impactant en el planeta. Contínuament estem sentint i se’ns demostra que les nostres accions són la causa de la desaparició de moltes espècies, la contaminació...

Per això es promou la cultura del reciclatge, el consum responsable, el no malbaratament dels aliments... Però dins el consum hem de fer un petit apartat per a la moda. Realment comprem només el que necessitem? O estem “esclavitzats” per la societat actual i les marques? Associem la generació de menys residus amb la indústria tèxtil?

Armario sostenible és un llibre fet des de l’experiència personal de l’autora Laura Opazo, que un bon dia va decidir repassar el seu armari llegint les etiquetes de la composició, el lloc on s’havia fabricat... En resum va començar a investigar d’on provenia la seva roba i a qüestionar-se com de necessari era tot el que tenia. Fou tota una feina que la va portar a ser conscient del que representa aquest món, la repercussió ambiental i personal que tenen les nostres compres de roba i calçat. Ambiental per l’ús de teixits que són sostenibles, com per exemple fibres de taronja. I personal per les condicions de treball de gairebé esclavitud en què moltes de les persones que fabriquen la roba es troben, incloent el treball infantil.

Tot el que ella ha descobert, acompanyat d’altres testimonis, explicant els diferents moviments associats a la moda verda, ens parla del greenwashing, el bluewashing  conceptes que adopten empreses per fer-nos creure que els seus producte són sostenibles, quan en realitat no és així. Inclou testimonis d’altres activistes, dissenyadores, “influencers”... que han decidit fer un pas endavant i optar per un ús responsable de la moda.

Tot això acompanyat de reflexions que ens proposa la Laura Opazo, amb petites recomanacions que podem aplicar en la nostra vida quotidiana i afegir-nos a totes les persones que es preocupen per conservar el nostre planeta.

 

Recomanació feta per Sara Codina. Biblioteca Central de Terrassa

26/05/2021