Recomanació

La Trena

Colombani, Laetitia

Barcelona : Salamandra, 2018

Laetitia Colombani nascuda a Burdeus l’any 1976, és una jove cineasta coneguda al seu país, però que viscut un èxit de vendes sense precedents de la seva primera incursió a la literatura amb la novel.la, La trena (2018), premiada amb el Prix Relay.

Sense tenir antecedents a la família, de seguida va sentir una gran atracció pel món del cinema: és directora, realitzadora i també actriu . Ha dirigit a grans intèrprets del cinema francès com Audrey Tautou al film Sólo te tengo a ti (2002) i la gran Catherine Deneuve a Mes stars et moi (2008) i ha fet l’adaptació cinematogràfica d’aquesta novel.la La tresse (2018).

En aquesta novel.la hi ha tres dones, la Smita, la Giulia i la Sarah, de tres països i continents allunyats en l’espai com són La Índia, Sicília i Montreal al Canadà, tres camins que en un principi no s’haurien de creuar però que,  com anirem veient,  tenen un nexe comú i, sobretot, ens faran emocionar i veure el coratge en majúscules de les dones, en totes les diferents situacions i classes socials.

La Smita viu a Badlpaur, és una dalit,  una intocable de la Índia que no pot escapar del seu destí, però que vol que la seva filla, la Lalita, pugui anar a escola i canviar així el seu terrible futur.

La Giulia viu a Palerm i treballa en el negoci familiar  dedicat a fer perruques seguint una tradició que es veurà truncada per la mort del seu pare i que haurà de decidir de trencar les convencions de les generacions precedents per salvar el taller.

Finalment, la Sarah, és una advocada d’enorme prestigi professional, mare de tres fills però però amb poca sort en la seva vida amorosa, que es veurà superada per un càncer de mama que no voldrà afrontar en un primer moment per no mostrar la seva feblesa.

Més informació:

Recomanat per Glòria Sánchez. Bib. Josep Roca i Bros. Abrera

06/06/2019