Recomanació

Joc brut

Pedrolo, Manuel de

Barcelona : Edicions 62, 2006

L’any 2018 es commemora l’Any Pedrolo per tal de posar en relleu l’escriptor nascut fa un segle. Manuel de Pedrolo va néixer a l’Aranyó l’any 1918 i va morir a Barcelona el 1990. És un dels escriptors més prolífics de la literatura catalana. La seva obra conté més de 120 títols de diferents gèneres: narrativa breu, novel·la, teatre, poesia, articles de premsa i diaris. A causa de la censura, moltes de les seves obres no van ser publicades fins molt més tard d’haver estat escrites. Va rebre diferents premis literaris, com el Sant Jordi i el Prudenci Bertrana i, el 1979, va ser guardonat amb el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes.

Joc brut és una novel·la policíaca. L’autor ens situa a Barcelona i coneixem la història a través del Xavier, el protagonista de l’obra. Tot comença en una trobada fortuïta amb la Juna a una parada de bus. L’enamorament d’en Xavier i l’ambició de la Juna creen un fil que porta al protagonista a cometre un assassinat per amor. Però no és fins al final que es descobreix la veritable intenció de tot plegat.

Una història curta de llegir que atrapa el lector jove i adult dins una trama fàcil de seguir i amb acció. Com que el lector coneix tots els detalls de l’acció, ja que està escrita en primera persona, participa del fil argumental de la novel·la i coneix de primera mà tota la vida personal i laboral d’en Xavier, fins al punt de participar en els preparatius de l’assassinat.

Es tracta d’una obra que inicia el lector en la novel·la policíaca. 

Més informació:

Recomanat per Bib. Avinyó

26/10/2018