Recomanació

Vías ferratas y caminos equipados

Sánchez Carrasco, Daniel

Madrid : Desnivel, 2010

Les vies ferrades és una modalitat esportiva molt coneguda i seguida a països com Itàlia, Suïssa o França i, des de fa uns anys, sembla haver pres força també a Catalunya i la resta de l'Estat espanyol. Es tracta d'un itinerari esportiu que recorre parets i massissos rocosos que són equipats amb materials diversos que faciliten la progressió i garanteixen la seguretat dels excursionistes. El seu nom és d'origen italià ja que el primer itinerari considerat via ferrada va ser el fixat a la Marmolada, el cim més alt de les Dolomites, amb 3.343 m, l'any 1903.

Aquesta nova edició revisada i actualitzada a càrrec de Daniel Sánchez, ens ofereix una selecció d'alguna de les 65 vies ferrades més importants a l'Estat Espanyol, un alt nombre de les quals es troben entre Catalunya i Aragó. Les fitxes tècniques ens ofereixen informació detallada sobre els itineraris, i una interessant avaluació de les mateixes considerant diferents criteris de dificultat.

Una guia molt recomanable per poder practicar aquesta modalitat esportiva en contacte directe amb la natura. Recordeu que és molt important que verifiqueu els estats dels itineraris abans de realitzar-los.


Més informació:


 Sumari i la fitxa del Canal dels Micos a Montserrat


Recomanat per Juanma Moreno. Biblioteca de Caldes de Montbui
 

02/11/2015