Recomanació

Plan de entrenamiento para triatlón

Mora, John M.

Madrid : Tutor, cop. 2007

El triatló és una prova multiesportiva que consta de tres segments que es succeeixen sense pauses, que normalment són i per aquest ordre: natació, ciclisme i cursa a peu.

També la formen dues transicions: una entre la natació i el ciclisme, i una altra entre el ciclisme i la cursa a peu, configurant el conjunt de totes aquestes parts com un tot.

L'autor d'aquest llibre "Plan de entrenamiento para triatlón" John M. Mora es un autor que escriu sobre temes esportius de salut, fitness i medicina. Ha escrit més de 400 articles de revista especialitzada. Ell ha fet més de 80 triatlons en varies distàncies (de sprint a Ironman).

Per preparar un triatló és essencial tenir un pla d'entrenament, en aquest llibre el trobaràs.
Sobretot s'ha d'establir prioritats, gestionar be el temps i programar-se amb els primers passos necessaris per arribar a la meta.

L'autor ens parla dels tres o quatre exercicis bàsics en el seu horari setmanal d'entrenament. La regla del 80/20: el 20% del entrenament obté el 80% dels resultats. La possibilitat d'escollir entre diferents entrenaments adaptats al temps disponible i a la freqüència cardíaca ideal d'un programa personalitzat. Un diari de vuit setmanes per avaluar el progrés i fer els ajustos setmanals necessaris que els ajudaran a mantenir-se en la direcció correcta sense lesionar-se. Programes de carrera per a cada distància.

Hi ha diferents distàncies:

  • Distància Sprint: 0,750 Km Natació, 20 Km Ciclisme, 5 Km Cursa a Peu.
  • Distància Olímpica "A": 1,5 Km Natació, 40 Km Ciclisme, 10 Km Cursa a Peu.
  • Distància "B": 3,0 Km Natació, 80 Km Ciclisme, 20 Km Cursa a Peu.
  • Distància "C": 4,0 Km Natació, 120 Km Ciclisme, 30 Km Cursa a Peu.
  • Distància Ironman: 3,8 Km Natació, 180 Km Ciclisme, 42,195 Km Cursa a Peu

Recomanat per Carla Canongia. Bib. Beat Domènec Castellet d'Esparreguera

14/09/2023