Recomanació

La Bailarina de Auschwitz :

Eger, Edith Eva

Barcelona : Planeta, 2018

Edith Eger és una supervivent d’Auschwitz. Tenia tan sols 16 anys quan va estar a punt de convertir-se en ballarina professional, però el seu somni es va fer miques quan un dia els nazis van entrar a casa seva i van arrestar a la seva família. Van passar per diferents centres de detenció fins que van acabar a Auschwitz. 
No és una història típica que explica una vivència dins d’un camp de concentració, sinó un relat sorprenentment clarificador sobre la lluita contra la violència i el dolor, contra la mort i el sofriment i inevitablement ens portarà a pensar sobre la nostra posició davant cadascun d’aquests escenaris.
Una inspiradora història de valentia i supervivència, on ens diu que tot el món segueix tenint una opció fins i tot quan s’està pres a una horrible fàbrica de la mort. En altres paraules, quan t’enfrontes a la por i a la desesperança, pots escollir rendir-te i viure com un zombi, o tenir esperança i perseverar per donar a la teva vida un sentit diferent.

És una lectura molt recomanada per a aquelles persones que busquen en els llibres respostes davant el patiment, el dolor, la resiliència i la transformació.

 

Més informació:

Recomanat per Anna Graupera i Roca. Bib. Ramon Vinyes i Cluet. Berga

22/03/2024