Joves: de l'estudi a la feina

El jovent és el sector social més castigat per l'atur i la precarietat laboral. I per això, et volem posar a l'abast uns quants recursos webs que t'ajudin a trobar feina per Internet, a l'estranger i, en definitiva, per planificar el teu futur laboral i educatiu.
 

Torna al prestatge ►

Recursos electrònics


Cercar feina per Internet

Recull de recursos per buscar feina a través de la xarxa elaborat pel portal Jove.cat. Conté recursos generalistes i per especialitats professionals.

Treballar a l'estranger

La Generalitat de Catalunya des d'aquesta secció ofereixen l'accés a tota la informació facilitada per la Secretaria de Joventut per anar a treballar a l'estranger.

Pro Europe 1

Guia informativa sobre els programes d'intercanvi d'estudis a Europa i de foment de la ocupació per a joves.

Estudiar a les universitats de Catalunya

Portal que mostra el conjunt d'estudis que imparteixen les universitats de Catalunya i informa sobre l'accés i altres aspectes d'interès com a punt de suport per a les persones interessades a cursar estudis universitaris a Catalunya.

Què puc estudiar?: troba el teu camí professional

Decidir-se per una opció d'estudi no és gens fàcil, en aquest espai trobaràs diverses eines i recursos per facilitar-te'n la tria i un qüestionari d'autoconeixement.

On s'estudia? Consulta de centres i ensenyaments

Recurs d'ús senzill per localitzar tots els centres escolars de Catalunya que imparteixen uns estudis concrets, inclou batxillerat, formació professional de grau mitjà, cursos de preparació per a cicles formatius, formació per a adults.

IOC: Institut Obert de Catalunya: l'institut que va on vas tu

La Generalitat de Catalunya disposa d'aquest recurs en línia per cursar estudis no universitaris.

Itinerari universitari: tria bé

Vols estudiar a les universitats de Catalunya? Recull d'eines que informen sobre beques, estudis, terminis d'inscripció, accés...

Actuar com a instal·lador/operador

Des del 26 de març de 2012 s'han eliminat bona part dels carnets professionals d'instal·lador. No obstant això la instal·lació, el manteniment, la reparació i l'operació d'instal·lacions i productes industrials es continua realitzant amb acreditacions diferents en forma de cursos amb un nombre específic d'hores.

UPC Alumni: valor en Xarxa

L'Associació d'ex alumnes de l' UPC concedeix préstecs per realitzar estudis de grau o de post grau a alumnes de l'UPC. El préstec té un 0% d'interès i es retorna quan l'alumne ja ha entrat en el món laboral. Es tracta d'una iniciativa privada que posa en valor la vinculació dels alumnes amb la universitat al llarg de la vida, assumint diferents papers i donant recursos nous a la societat.

UOC & Plugged

Concurs d'idees innovadores promogut per la Universitat Oberta de Catalunya i que permet obtenir importants beques o el finançament per conduir un projecte.

Xarxa Universitària per a l'ocupació

Les Universitats de Catalunya ofereixen un espai d'orientació, suport i assessorament professional als estudiants seus estudiants per facilitar la transició al món laboral i la inserció professional. Organitzen pràctiques a empreses, disposen de borsa de treball i d'un servei d'orientació laboral o per a l'emprenedoria.

World Wide Opportunities on Organic Farms

Una manera diferent de començar en un camp diferent en el món laboral. A partir del voluntariat es poden fer estades en granges d'agricultura per aprendre de primera mà com funciona tot. És una organització mundial, per la qual cosa el punt de destinació de la granja pot ser molt variat. Consulteu els destins dintre d'Espanya.

Camps de treball

La Generalitat de Catalunya disposa d'un programa de camps de treball adreçat a joves de 14 a 30 anys. Les finalitats específiques de cada camp són molt variades. D'altra banda, des d'aquest mateix web tindreu accés a camps i experiències a Espanya i Internacionals.
 

ENIC Network (European Network of Information Centres)

Aquesta Xarxa de Centres d'informació d'àmbit europeu té per objecte difondre informació sobre: el reconeixement de les titulacions acadèmiques a nivell internacional, els sistemes educatius dels diferents països o les beques i ajudes disponibles per estudiar a l'estranger.

Haces falta

Cercador orientat a trobar llocs de voluntari de la Fundación Hazlo Posible. Una manera de guanyar experiència és fent tasques de voluntari en entitats socials. La demanda de les ONG catalanes és intensa.

 


Recursos per fer pràctiques en empreses

Eurodyssee

Eurodyssee és un programa d'intercanvi de l'Assemblea de les Regions d'Europa que permet als joves entre 18 i 30 a la recerca de feina fer pràctiques a l'estranger per guanyar experiència i obrir-se a noves perspectives professional. Les pràctiques tenen una durada d'entre tres i set mesos.

IAGORA : globalise your CV

Ofereix realitzar pràctiques encara que també feines a empreses de tota Europa, en tot tipus d'àmbits. Creat el 1998 a iniciativa d'un grup d'estudiants.

Europlacement

Agencia intermediaria per a la realizació de pràctiques i estades professionals a nivell internacional fundada el 2003.

Go Abroad: Welcome to the resource for meaningful travel!

Web per a la recerca de estades a l'estranger fent pràctiques, però també per buscar feina de professor a moltes destinacions internacionals.

InternJobs

Cercador de primeres feines per a persones acabades de titular, inclou tant pràctiques, feines voluntàries com feines remunerades. Amb un abast internacional, presenta una més bona oferta a països com de parla anglesa com, Estats Units, Regne Unit o Austràlia.

Alumni

Plataforma per a cerca feina orientada a universitaris en el tram final d'estudis o acabats de graduar, associada també a un programa formatiu per millorar l'empleabilitat.

The job of my life: dual vocational training or a qualified job as a skilled worker in Germany

El govern federal alemany posa en marxa una campanya per atreure joves que vulguin compatibilitzar la formació reglada amb pràctiques a empreses, a banda d'oferir també feina a persones amb formació.

Faro Global: programa internacional de becas

El Programa Faro Global està gestionat per la Universidad de Valladolid i finançat pel Ministerio de Educación però s'adreça a estudiants de tot l'Estat i permet realitzar pràctiques a algunes empreses internacionals.

Becas Argo Global

Argo Global és un programa de mobilitat, promogut pel Ministerio de Educación, per impulsar la formació complementària dels titulats a les universitats espanyoles a través de pràctiques a empreses estrangeres. La última convocatòria era de 2012, i cal estar atent per quan es convoquin noves edicions.

Movilidad de estudiantes para prácticas (Erasmus)

El programa Erasmus inclou diversos aspectes formatius, un és la realització de pràctiques en empreses i organitzacions europees, aquestes beques cobreixen desplaçaments i manutenció.

Fundación SEPI

La Fundación Sepi promou un programa de beques per a joves titulats universitaris sense experiència per fer pràctiques de formació a empreses i institucions com Iberia, Deloitte, Telefónica, CASA, EADS... Aquest programa pot ser més indicat per a enginyers, titulats en administració d'empreses i/o empresarials. Cal estar amatents a una propera convocatòria.

IES-Consulting

IES Consulting és una consultora privada de recursos humans que facilita processos de selecció a estudiants en pràctiques y actua com a intermediari entre empreses, estudiants i centres educatius a tota Europa.Articles relacionats

  • Estudiar en el extranjero sale a cuenta (ElPaís)
    Article d'Elisa Silió per al diari El País el 14 de setembre de 2013. Posa de manifest un nou ús social: cursar estudis universitaris a l'estranger, en tant que surt més a compte que fer-ho a Espanya, el titulat millora el currículum en tant que estudia a centres més prestigiosos i alhora s'obre pas en mercats laborals amb més possibilitats.
     
  • Cómo pagar una formación de élite sin arruinarse (ElPaís)
    Els màsters són costosos, però poden ser la via per obtenir una bona feina; la periodista de El País Cristina Delgado ofereix en aquest article una perspectiva de cost-rendiment molt pràctica per orientar la tria del curs de postgrau més adequat.


Enllaços al catàleg Aladí

Documents al catàleg

 

Torna al prestatge ►