Orientació laboral

Recursos web per estar al dia de quines són les noves professions emergents i que tenen més sortida al mercat laboral. Trobaràs informació per sectors: medi ambient, informàtica i telecomunicacions, i molts més.
 

 

Per on començo?

 

Sabadelltreball.cat

Secció de la borsa de treball en línia de l'Ajuntament de Sabadell dedicada a l’orientació laboral.

 

22 consells per a la cerca de feina

Un recurs molt interessant que t’ajudarà a organitzar-te i a establir prioritats.

 

Servei d’orientació professional del SOC

El servei d'orientació professional del SOC us facilita un major coneixement del mercat laboral i us permet avaluar si disposeu de tot allò que el mercat demana per accedir a la feina (o feines) que voleu, i què podeu fer per augmentar les possibilitats d'aconseguir-la.

 

Institut Català de les Qualificacions Professionals

Web de l’Institut Català de les Qualificacions Professionals, organisme depenent de la Generalitat de Catalunya, on trobareu, entre altres recursos, informació per a l’acreditació de competències professionals adquirides a través de l’experiència laboral i vies no formals de formació.

 

Observatori del Treball i Model Productiu

Web amb informació sobre població activa, ocupació, atur, fluxos del mercat de treball, ofertes de llocs de treball, contractació laboral i salaris, així com sobre altres àmbits temàtics relacionats amb el món laboral.

 

Barcelona treball

Web de Barcelona activa amb informació sobre el Mercat laboral.

 

Estudios de Manpower
L'empresa Manpower treu periòdicament informes sobre perspectives d'ocupació i sobre la situació del mercat laboral.

 

Catálogo de ocupaciones de difícil cobertura
El Ministerio de Trabajo y Seguridad Social publica trimestralment el catàleg d'ocupacions de difícil cobertura. És una figura que permet als immigrants demanar un permís de treball en tant que poden cobrir aquesta necessitat. La demanda de determinat oficis també és un informació valuosa per orientar trajectòries professionals.

 

Fernando Trias de Bes: tecnologia i ocupació
Entrevista de Jaume Barberà a Fernando Trias de Bes dintre del programa "Retrats" del Canal 33.  Conversen sobre l'ocupabilitat de les persones tenint en compte la futura automatització i robotització de molts processos; de fet Trias de Bes contextualitza el controvertit treball de Frey i Osborne "The future of employement".

 

Eines d’orientació laboral

 

Eines d’autoevaluació

Dissenyades per l’Institut Municipal d’Ocupació Salvador Seguí de l’Ajuntament de Lleida, aquestes eines et permeten avaluar tres importants competències : “Resistència a la pressió. Autocontrol”, “Orientació al Client. Relació interpersonal” i “Organització i Planificació”.

 

Test interactiu d'interessos professionals

Amb aquest test podràs descobrir de manera senzilla quines són les sortides professionals que més s'ajusten als teus interessos i competències personals.

 

Cercador d’ocupacions

Aquest cercador permet identificar les professions que més s'ajusten als interessos de cada persona a partir d'un catàleg de més de 900 ocupacions. La cerca es pot filtrar per paraula clau, nivell d'estudis o interessos professionals. Cada fitxa ocupacional ofereix una descripció detallada, informació sobre les habilitats i competències necessàries, informes sectorials i ofertes de feina vinculades d'Infojobs, Infoempleo, Infofeina i Manpower actualitzades a temps real.

 

Mapa laboral

Una eina produïda per ECAS (Entitats Catalanes d'Acció Social) que t’ajudarà a orientar el teu trajecte professional, proveint-te de les coordenades que necessites per decidir quin camí vols seguir.

 

Diccionari de competències clau

En el Diccionari de competències trobaràs característiques personals relacionades d'una forma causal amb l'èxit en un determinat lloc de treball. El Diccionari està constituït per 21 competències, les més valorades en el món laboral actual. Cadascuna de les competències està desglossada en 4 nivells d'assoliment.

 

CLOE

CLOE és una aplicació desenvolupada pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya (SOC) que ajuda a definir el propi objectiu professional i dóna suport a un dels obstacles principals amb què es troben les persones en el seu procés de recerca de feina: dirigir els esforços d'aquesta recerca cap a una professió o sector determinats.

 

Cerques al catàleg Aladí


Data d'actualització: 02/03/2017

Vés al prestatge de Món laboral ►