Programari lliure

El programari lliure és una forma ètica d'entendre el desenvolupament de programes informàtics, tant en el seu desenvolupament, com en la seva forma de comercialització, distribució i ús. Això es resumeix en un ús lliure, la possibilitat d'adaptació a les necessitats dels usuaris i de còpies per a tots. Anima't!

 

Torna al prestatge  ►


RECURSOS WEB

Softonic

Web on diàriament es publiquen programes destacats i notícies sobre el món del software. També disposa d'una secció de qüestions i respostes on els usuaris registrats poden preguntar i ajudar-ne d'altres amb els seus dubtes.


OpenOffice

Suite ofimàtica gratuïta que destaca per la seva gran compatibilitat. Està desenvolupada sota el projecte de codi obert d'OpenOffice i incorpora totes les utilitats imprescindibles per aquest tipus de paquets.
 


Softcatalà

Programari lliure, internet, ofimàtica, recursos multimèdia. Softcatalà és una associació sense ànim de lucre amb l'objectiu bàsic de fomentar l'ús del català a la informàtica, Internet i les noves tecnologies.
 


Comunes

Col·lectiu sense ànim de lucre dedicat a facilitar el treball d'altres col·lectius i activistes mitjançant el desenvolupament d'eines web i recursos lliures.
 


Ubuntu.cat

Continguts, descàrregues i informacions d'interès per als usuaris del sistema operatiu Ubuntu. Ubuntu.cat és un Ubuntu LoCo (acrònim de Local Comunity) Teams, equips de treball d'usuaris d'àmbit territorial, que d'una manera altruista participen en difondre, col·laborar i compartir experiències en el món del programari lliure i aquest sistema operatiu.
 


Pangea. Internet ètic i solidari

Drets i noves tecnologies, programari lliure, gènere i noves tecnologies. Pangea és una xarxa d'associacions on compartir recursos i experiències amb l'objectiu de fer d'Internet un espai obert i de lliure accés.
 


GNU Operating System

Pàgina oficial en català del sistema operatiu GNU. Sistema operatiu completament lliure. Descàrrega i documentació.
 


Programari lliure. Jove.cat

Programari lliure, panorama a Catalunya, directori de recursos. Plana dedicada al programari lliure de la Generalitat de Catalunya.
 


CatPL. Associació d'empreses catalanes per al Programari Lliure

Notícies d'actualitat, directori de recursos i empreses. Entre els objectius de CatPL es troba difondre l'ús corporatiu del programari lliure afavorint la seva implantació a l'empresa, tant pública com privada.
 


Cdlibre.org

Bases de dades, gràfics, Internet, ofimàtica, jocs. Catàleg de programari lliure per a Windows.
 


Amical Viquipèdia

Viquipèdia, viquillibres, viquiversitat, viquidites... Amical Viquipèdia és una associació sense ànim de lucre amb els objectius de que tot coneixement de la humanitat estigui disponible lliurement en català i que el coneixement de la cultura catalana estigui a l'abast de tothom en qualsevol idioma.
Fundació Wikimedia


Grup d'usuaris de Drupal en llengua catalana

Formació, fòrums, descàrrega, programari lliure. El Drupal és una plataforma i sistema de gestió de continguts amb un motor per a blocs. 
 


Somoslibres.org

Notícies d'actualitat relacionades amb el programari lliure i el codi obert: educació, administracions, projectes, tecnologia sostenible.
 


Mozilla Firefox

Navegador web lliure i de codi obert desenvolupat per a Microsoft Windows, Mac OS X i GNU / Linux coordinat per la Corporació Mozilla i la Fundació Mozilla.
 


 

        

Gaceta tecnológica

Programari lliure, fonts obertes, codi obert, notícies d'actualitat. Revista en línia dedicada al programari lliure.
 


Linkat GNU/LINUX

Distribució educativa de GNU/Linux que ofereix el Departament d'Ensenyament a la comunitat educativa. Programari lliure per als centres educatius, i per a tota la societat.
 


Catálogo de Software Libre

Internet, jocs, disseny, gràfics... Aplicacions lliures de la Universitat de La Laguna.
 


Accés obert

Documents, blocs, dipòsits institucionals. Portal de divulgació dels avenços del grup de recerca "Accés obert a la ciència" respecte de la situació de l'accés obert. Investigadors del CSIC i de diverses universitats.
 


Creative Commons

Llicències, cercador d'obres, recursos, FAQs, publicació, obres en col·laboració. El projecte Creative Commons Espanya el lidera la Universitat de Barcelona, adaptant les llicències a l'Estat Espanyol en castellà i català.
 


LibreOffice

Wiki, bloc, assistència, descàrrega, comunitat en línia. És una aplicació ofimàtica de codi obert per a Windows, Macintosh i Linux.
 


Gimp
 

Retoc fotogràfic i disseny d'imatges. Secció de Softcatalà dedicada a aquest programa de manipulació d'imatges: descàrregues, dubtes, guies d'instal·lació.
 

 

Red.es
 

Red.es és una entitat pública adscrita al Ministerio de Asuntos Económicos y Transformación Digital que desenvolupa tant programes d’impuls de l’economia digital, la innovació i l’emprenedoria com programes d’implementació tecnològica a l’administració pública i que treballa pel desenvolupament de les ciutats i les illes intel·ligents.
 

 

Brave
 

Navegador web gratuït de codi obert basat en Chromium. Compta amb un potent bloquejador d’anuncis i rastrejadors.
 



ENLLAÇOS AL CATÀLEG

 

Torna al prestatge  ►