Consum alternatiu


Banca ètica, monedes socials, ecoaldees, reciclatge, turisme alternatiu... Us proposem un grapat de recursos per consumir d'una forma alternativa i respectuosa amb la societat i el medi ambient.

 

Torna al prestatge  ►


RECURSOS WEB


Desegonama

Projecte Web de compra-venda-intercanvi d'objectes de segona mà on es proposa col·laborar activament amb les persones, els ajuntaments, escoles, biblioteques, centres cívics i associacions que vulguin divulgar iniciatives d'estalvi, reutilització, intercanvi, segona mà …Es tracta d'un servei gratuït per als particulars i les iniciatives de caràcter públic.Comunitae

Préstecs personals entre gent de confiança.
 


Economía solidaria

Monedes socials, banca ètica, comerç just, economia alternativa. Portal de l'associació Red de Redes de Economía Solidaria y Alternativa (REAS).
 


Mercat Ecosol

Mercat social, moneda social, intercanvi, consum alternatiu, cooperació. Projecte de la Xarxa d'economia solidària on podem "comprar" tot tipus de productes i serveis.
 


Pont solidari. Reutilització de recursos

Projecte de la Fundació Banc de Recursos. Gestió d' ofertes de recursos excedents d'empreses per donar-los una sortida alternativa cap a entitats adients i en un temps raonable. Promou la reutilització dels equipaments fomentant així el respecte cap al medi ambient.
 


Coop57

Banca ètica. Coop57 és una cooperativa de serveis financers destinada a concedir préstecs a projectes de l'economia social. La cooperativa es va iniciar el 1995 a Catalunya.
 


Comunitats Autofinanciades (CAF)

Les CAF són petites comunitats on els socis (10 - 30 persones), aporten petites quantitats de diners que els permeten convertir-se en propietaris de la CAF. Amb el fons creat s'ofereixen petits crèdits als socis.
 


Vivero de iniciativas ciudadanas

Autoorganització, opensource, consum 2.0, economia col·laborativa. Plataforma que observa i arreplega iniciatives ciutadanes que suposen "una altra manera de fer les coses".
 


Mecambio

Portal d'alternatives de consum: energia, finançes, telefonia... Trobem proveïdors de qualsevol camp d'activitat que promouen formes de consum i producció sostenibles, participatives, comerç just...
 


Observatori d'Economia Solidària (OES)

L'OES és una associació sense ànim de lucre que té com a finalitat l'estudi, la investigació i la promoció de l'economia solidària com a model de desenvolupament econòmic.
 


Finanzas éticas

Alternatives als nostres estalvis i finances. Web dedicada a fomentar la banca ètica com un model que busca el benefici social, mediambiental i econòmic on es pot decidir quines activitats es poden finançar amb els nostres diners.
 


La ciutat invisible

Projecte cooperatiu i autogestionari que té com a objectiu la construcció d'alternatives laborals a través de la construcció de xarxes vinculades amb l'economia solidària i la potenciació de la política a nivell local.
 


Huertos compartidos

Eina per ajudar les persones que volen cultivar els seus propis aliments, posant-les en contacte amb les que disposen de terrenys propis.
 


Aurea Social

Espai obert i autogestionat on es desenvolupen diferents projectes relacionats amb la salut, l'educació en general i amb l'autogestió.
 


Econoplastas

Economia alternativa, consum responsable, recursos audiovisuals. Bloc d'actualitat sobre els problemes de l'economia actual i possibles alternatives.
 


Ecologistes en acció - Consum

Secció del portal Ecologistes en acció dedicat al consum, alternatives i la relació directa d'un consum desmesurat i el medi ambient.
 


Red ibérica de Ecoaldeas

"Una ecoaldea és un assentament humà, concebut a escala humana, que inclou tots els aspectes importants per a la vida, integrat respectuosament en l'entorn natural, que dóna suport a formes saludables de desenvolupament i que pot persistir indefinidament ". Robert Gilman.
 


Socieco.org

Directori de recursos sobre economia social i solidària. Hi trobem documents a text complet, enllaços a institucions, formació i actualitat.
 


Autosuficiencia. Sindinero.org

Més de 200 articles relacionats amb l'autosuficiència del bloc sindinero.org. Favors, reciclatge, bancs de temps, consells pràctics.
 


Permacultura

Actualitat, activitats, formació. La permacultura és un sistema projectat sostenible que integra harmònicament l'habitatge i el paisatge, estalviant materials i produint menys residus, alhora que es conserven els recursos naturals.
 


FETS. Finançament ètic i solidari

L'objectiu de FETS és la transformació social buscant realitats més justes, sostenibles i més humanes. FETS hi pretén contribuir a través de donar a conèixer i fer créixer el projecte de les finances ètiques i solidàries.ENLLAÇOS AL CATÀLEG

Torna al prestatge  ►