Juguem amb l'aigua



Recursos didàctics i lúdics per apropar el cicle d'aigua, l'ús responsable de l'aigua i els ecosistemes aquàtics als nens i nenes.



Torna al prestatge  ►



RECURSOS WEB

Fitxes de l'aigua

Dossier de fitxes per a alumnes de primària i ESO, a base de textos d'origen divers, esquemes, dibuixos, gràfics i taules de dades, lectures recomanades...


L'aigua

Plataforma creada per l'agrupació de serveis d'aigua de Catalunya que conté apartats monogràfics dedicats al cicle de l'aigua, consells pràctics per al bon ús de l'aigua i un parell de jocs interactius.


Recull de recursos 2. Aigua

Recull que ha realitzat la Societat Catalana d'Educació Ambiental, conté, lectures bàsiques, llibres per a joves, materials didàctics, vídeos, jocs, material multimèdia...


Maleta de l'aigua

Selecció de llibres, DVD i jocs pensats sobretot per educació infantil i primària que ens ajudaran a crear i programar noves activitats a l'escola.


El cicle de l'aigua al Maresme

Programa d'educació ambiental per a escoles sobre el cicle de l'aigua, conté el recorregut, fitxes didàctiques i informació sobre com visitar l'estació de tractament d'aigua potable de Palafolls.


Guia d'activitats per escoles 

Fullet informatiu de les activitats educatives, per a diferents nivells, que es poden realitzar en el Museu de l'Aigua o en la potabilitzadora.


Proposta educativa d'associació hàbitats

Diverses activitats per realitzar amb els nens i que aprenguin coneixements sobre l'aigua, els rius i el canvi climàtic.
 


Jocs de l'aigua

Activitats interactives per a alumnes de primària realitzats per l'Agència Catalana de l'Aigua i la Generalitat de Catalunya.



Jocs interactius

Activitats interactives per a alumnes de secundària realitzats per l'Agència Catalana de l'Aigua i la Generalitat de Catalunya.



Videos Pedagògics

Pàgina de l'Agència Catalana de l'Aigua on es recullen vídeos de caràcter pedagògic on s'exposen de manera resumida àmplies temàtiques per als públics més joves.


Les tres bessones, tres gotes d'aigua

Registre d'aquest llibre infantil, conté informació bibliogràfica i on es pot adquirir.



Gotagotham

Programa educatiu per a alumnes de primària que té com a objectiu formar i conscienciar sobre els cicles natural i urbà de l'aigua, i sobre la importància d'usar-la de manera responsable.


Programa Ambientech

Programa educatiu patrocinat per la Fundació Agbar per a alumnes d'educació secundària que conté nombrosos recursos didàctics multimèdia relacionats amb l'aigua i el seu ús racional,consta de més de 300 animacions, exercicis interactius i activitats multimèdia amb continguts de ciències, tecnologia i medi ambient relacionats amb l'aigua.


Programa educatiu Aula de l'aigua

Pàgina d'Aigües de Barcelona en la qual ofereixen informació sobre la visita gratuïta a la planta potabilitzadora de Sant Joan Despí.


Vídeo educativo sobre agua 

Vídeo en el qual es narra com funciona una planta potabilitzadora, com arriba l'aigua a les cases i la necessitat d'estalviar en aquest recurs que comença a escassejar.


Aguas de Sevilla. Infantil

Apartat de la pàgina web d'EMASESA dedicat a l'educació infantil. Conté, cicle integral de l'aigua, racó del professor, tauler d'anuncis, jocs, com estalviar aigua...


Cuida el agua de tu planeta

Zona infantil del Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, en aquest apartat s'ofereixen consells per estalviar aigua a les cases.


Actividades de educación ambiental para las  escuelas primarias

Document que conté un conjunt de suggeriments relacionats amb conceptes i activitats seleccionades i amb l'ús de materials o equips de baix cost per realitzar activitats ambientals. El punt quatre se centra en l'aigua.


De la naturaleza a casa

Àrea educativa de la pàgina d'Aigües Huelva en la qual conté pòsters explicatius del cicle natural de l'aigua, del cicle urbà i de la Carta Europea de l'Aigua.


Got & Tita - De dónde viene el agua

Vídeo educatiu en el qual es narra com funciona una planta potabilitzadora, com arriba l'aigua a les cases i la necessitat d'estalviar en aquest recurs que comença a escassejar.
 


ENLLAÇOS AL CATÀLEG

 

Torna al prestatge  ►