Tauletes per afavorir l’ús de dispositius mòbils entre els usuaris de biblioteques
Tauletes per afavorir l’ús de dispositius mòbils entre els usuaris de biblioteques

La Diputació de Barcelona ha proporcionat unes cinc-centes tauletes tàctils a totes les biblioteques de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la demarcació de Barcelona. El nou servei vol ampliar el coneixement de la tecnologia mòbil entre els usuaris i reduir, així, l’escletxa digital entre els col·lectius menys familiaritzats amb aquests dispositius. També permet utilitzar l’espai de la biblioteca de forma flexible i sumar punts de servei d’accés a Internet.  

En concret, la Diputació ha dotat d’una a tres tauletes per a cadascuna de les 226 biblioteques de la Xarxa de Biblioteques Municipals. Per a utilitzar el dispositiu, l’usuari ha de comptar amb el carnet de la biblioteca i només pot emprar la tauleta dins la biblioteca. El dispositiu es connecta a Internet mitjançant el Wi-Fi de l’equipament.

Les tauletes estan configurades de manera que, a banda de la navegació habitual per Internet, es pugui accedir directament a una selecció d’aplicacions mòbils com BibliotequesXBMBibliojuga amb el Gènius i eBiblio (aplicació de préstec de documents electrònics), així com també als recursos digitals de Naxos Music LibraryIn-edit TVaudiollibres, Biblioteca Virtual o el Catàleg Aladí. A més, els usuaris de les biblioteques Jaume Fuster de Barcelona, Sant Antoni Maria Claret de Sallent, Montserrat Roig de Sant Feliu de Llobregat, Ramon Bosch de Noya de Sant Sadurní d’Anoia, Central de Santa Coloma de Gramenet i Vall d’Alfatà de Santa Susanna compten també des de les tauletes amb l’accés il·limitat als continguts digitals dels diaris Ara, el Periódico, el Punt Avui i La Vanguardia, com a part d’un projecte pilot iniciat el desembre del 2018. 

14/02/2019 09:43h