Els Jocs Mediterranis, s'ajornen fins al 2018
Els Jocs Mediterranis, s'ajornen fins al 2018

"Amar Addadi, president del Comitè Internacional dels Jocs Mediterranis (CIJM), ha confirmat que els Jocs Mediterranis de Tarragona s'ajornen fins al 2018. L'algerià ha fet unes declaracions a una agència del seu país on s'ha descobert la incertesa de l'esdeveniment esportiu. Les noves dates són del 22 de juny a l'1 de juliol del 2018"

Els Jocs del Mediterrani són una competició multi-esportiva que es disputa cada quatre anys i on participen els estats banyats pel Mediterrani. Es van disputar per primer cop l'any 1951.

L'emblema dels Jocs són tres anells que simbolitzen els tres continents que hi prenen part: Europa, Àsia i Àfrica.

La idea fou proposada el 1948 als Jocs Olímpics de Londres per Muhammed Taher Pasha, cap del Comitè Olímpic d'Egipte. El 1949 es disputà una edició no oficial a Atenes. Finalment, foren inaugurats l'octubre de 1951, a Alexandria, Egipte, en honor a Muhammed Taher Pasha, l'ideòleg. La segona edició fou el 1955 a Barcelona. En aquesta edició es creà l'òrgan de govern dels jocs, que es materialitzà el 16 de juny de 1961 amb el nom de Comitè Internacional per als Jocs del Mediterrani. La seu del Comitè és a Atenes.

Les 10 primeres edicions es diputaren l'any anterior als Jocs Olímpics. Des de 1993 es disputen l'any posterior a aquests.

Actualment hi prenen part 24 estats. Aquests són:

Àfrica: Algèria, Egipte, Líbia, Marroc i Tunísia.
Àsia: Líban i Síria
Europa: Albània, Andorra, Bòsnia i Hercegovina, Croàcia, Eslovènia, Espanya, França, Grècia, Itàlia, Malta, República de Macedònia, Mònaco, San Marino, Sèrbia, Turquia i Xipre.

Fins al moment no hi prenen part Israel ni Palestina.

Ves a esports

11/11/2016 11:07h