Finestres de música electrònica

Té alguna influència en la creació musical l’entorn urbà en què vivim? Aquest és el tema central del cicle “Finestres de música electrònica” que per segon any organitza la Biblioteca La Sagrera-Marina Clotet. Durant els mesos de setembre i octubre, diferents veus autoritzades (periodistes musicals,

 músics locals) analitzaran com el fet urbà dóna color i forma a la música que fem. Així ens acostarem a les escenes musicals de Berlín, Barcelona, l’italo disco o les ciutats africanes.

Com a novetat d’aquesta segona edició totes les sessions inclouran una sessió de DJ a càrrec de la persona que condueix l’activitat. A continuació us deixem el calendari de les diferents activitats que conformen el cicle.

26 d'octubre “Barcelona i el trap: l’últim teixit musical de la ciutat”, a càrrec d'Alicia Álvarez.

Tercera xerrada del cicle Finestres de música electrònica que organitza la Bib. La Sagrera-Marina Clotet: 
Si entenem el concepte d’”escena musical” com un conjunt d’artistes que coincideixen en el temps i comparteixen un conjunt de característiques, l’última escena en canviar bona part del teixit musical de la ciutat té el seu punt de partida en el trap. Això no vol dir que es limiti a aquest so perquè aquest teixit comprèn una serie d’etiquetes musicals que conviuen sense problemes: el reggaeton, el dembow, el hip hop, el dancehall… Després de l’aparició d’artistes com Cecilio G i l’arribada de Kefta Vxyz a la ciutat es pot explicar el canvi de so en clubs i festivals barcelonesos i ajuda a entendre la relació entre la ciutat i la nova ola urbana. 

Les activitats són gratuïtes i no requereixen inscripció prèvia. Començaran a les 18:30h i acabaran a les 22:00h. i es faran a la sala d’actes de la Biblioteca La Sagrera-Marina Clotet.


 

17/10/2018 05:00h