Guies de lectura

Receptes de Quaresma i Setmana Santa

Receptes de Quaresma i Setmana Santa

Gairebé totes les festes o celebracions del calendari van acompanyades d'alguna recepta especial per aquell dia. I malgrat que el Nadal, amb els seus abundantsàpats,és l'època de l'any idònia pels més golafres, la Quaresma i la Setmana Santa no es queden enrere.

Antigament per Quaresma i Setmana Santa era obligatori fer dejú i tot i que avui en dia aquest hàbit ha quedat en desús, els nostres costums alimentaris són hereus d'aquesta tradició. Afortunadament, aquesta austeritat en el menjar es veia compensada pel consum, durant aquests dies, d'aliments menys habituals com el bacallà o les postres. El deliciós peix blanc esdevé ingredient principal d'un repertori amplíssim de receptes on el trobem sol o ben acompanyat amb diversitat de llegums o verdures.

I no ens oblidem de les postres, un altre dels grans esperants de la Setmana Santa. Dolços tan emblemàtics com els bunyols o la Mona de Pasqua formen part de la nostra memòria des de la infància. Però la llista de plats no s'acaba aquí, podríem afegir els cigrons els cigrons amb espinacs, les truites, les torradetes de Santa Teresa, l'arròs amb llet o els crespells mallorquins... No cal patir, no passarem gana!!

Guia creada per:

Data de creació: 17/06/2016

Última actualització: 30/03/2017

Cuina per a qualsevol estació


 Gastronomia, festes i tradicions a Catalunya
Gastronomia, festes i tradicions a Catalunya
Alsina i Canudas, Jordi-Joan  
Barcelona : Morales i Torres, 2007

L'exemplar que teniu a les mans vol reflectir d'una manera amena, cordial, amb tocs d'humor, tot allò que ha passat de boca a orella a través de les nissagues familiars, sobretot el que fa referència a la cuina tradicional, i s'explica el com i el perquè es fa aquest plat o aquest altre en un moment determinat de la roda del temps-natura

 La Cocina tradicional de nuestras fiestas : recetas de siempre para celebrar Navidad...
La Cocina tradicional de nuestras fiestas : recetas de siempre para celebrar Navidad...
Bajraj, Graciela  
Barcelona : Alba, 2009
 Primavera : la meva cuina de cada dia
Primavera : la meva cuina de cada dia
Sans, Pere  
Barcelona : Comanegra, 2014
Torna a l'inici