Guies de lectura

Guia Maresme 2018: Singularitats naturals del Maresme

Guia Maresme 2018: Singularitats naturals del Maresme

Amb la guia d’aquest any us volem descobrir la gran riquesa natural que té el Maresme. Tot sovint hem sentit aquella expressió que diu «viure d’esquena al mar» i sembla que a la nostra comarca també vivim d’esquena a la muntanya. Tenim la natura a tocar. Només cal que ens endinsem per un d’aquests camins de terra que es troben als límits de les poblacions i no trigarem gaire a estar envoltats de silenci. I si és primavera, gaudirem del cant dels ocells. L’accés al mar, tot i que el tenim tan a prop, és més difícil.

La vida quotidiana ens allunya d’aquest entorn. Amb aquesta guia, volem despertar-vos la curiositat i l’interès per conèixer els espais naturals, la flora i la fauna que tenim més properes. La bibliografia que acompanya les fotografies pot servir d’introducció, però la natura s’ha de viure.

Aprofitem les caminades i excursions que organitzen els ajuntaments i agrupacions excursionistes dels pobles. Tenim a prop tres parcs naturals: el de la Serralada Litoral, el de la Serralada de Marina i el del Montnegre i el Corredor, tots tres gestionats per la Diputació de Barcelona, que cada any ofereix un programa de visites, guiades per experts, que estan a l’abast de tothom.

Vivim en un entorn privilegiat! No us ho perdeu!

Mira la guia de lectura a Trencadís

 Android   IOS Android

Guia creada per:

Data de creació: 06/05/2019

Última actualització: 26/05/2022

Mitjana (0 Vots)