Guies de lectura

Begudes

Begudes

El Prestatge Virtual de Cuina i Vins ha preparat una nova guia. Ens trobem davant d'una selecció de documents que ens mostren les diferents begudes que poden acompanyar un bon àpat: des dels aperitius fins a la sobretaula, des dels sucs i còctels, passant pels vins i els caves, i tot seguit els cafès i els tes. I per la sobretaula llibres que ens parlen de les begudes espirituoses o licors destil·lats. Bon profit!

Data de creació: 05/03/2013

Última actualització: 22/01/2015

Sucs


 1001 zumos y batidos
1001 zumos y batidos
Argenta, Catherine  
Barcelona: Bonvivant, cop. 2008

Sucs, batuts i infusions. Buscaves noves receptes? Doncs aquí en tens 1001! Les propietats nutritives, hidratants i antioxidants d'aquestes begudes estan al teu abast no només per una vida més saludable sinó també per potenciar la teva bellesa. Una manera diferent i divertida de consumir productes frescs, fruites, hortalisses i verdures crues que ens proporcionen energia i ens ajuden a evitar malalties, alleujar certes dolències i netejar el nostre organisme.

 El Libro de los zumos y batidos
El Libro de los zumos y batidos
Millidge, Judith  
Teià: Bonvivant/Robinbook, cop. 2006

Llibre que conté més de 200 receptes delicioses i nutritives, elaborades a partir d'un ampli repertori de fruites i verdures, tant comuns com exòtiques. Utilitzant ingredients frescos el resultat és molt més sa i saborós que qualsevol beguda que comprem embotellada. Les combinacions poden ser vigoritzants, relaxants, reparadores...

 Els Sucs de fruites i verdures
Els Sucs de fruites i verdures
Borrell, J. T.  
Barcelona: Premsa Catalana, cop. 1994

El llibre de J. T. Borrell és una eina imprescindible a l'hora de començar a treure-li suc, mai més ben dit, a totes aquelles fruites i verdures que a vegades deixem oblidades i ens queden un poc musties a la nevera o al fruiter. Estem davant d'un llibre breu i senzill però clar i directa que consta de cinc grans apartats: sucs de fruita, batuts i mousses de fruita, granissats i sorbets, sucs de verdures crues i sucs de verdura cuita. Aleshores, podeu comprovar que en aquest petit llibre queden recollits més de cent sucs diferents i per tot tipus d'ocasions, ja que va des del típic suc de taronja o sorbet de llimona a un mousse de meló o un granissat de verdures.

 Zumoterapia
Zumoterapia
Vidales Aznar, María Concepción  
Barcelona: Cúpula, DL 2010

Concepción Vidales és una reputada metgessa especialitzada en nutrició, directora de la clínica Nutrimèdic i que ha escrit diversos llibres disponibles a la Xarxa de Biblioteques Municipals. En aquesta ocasió us recomanem Zumoterapia ja que en aquest llibre la Dra. Vidal destaca un assortit de sucs de fruita adequats per a diferents trastorns i malalties. La teràpia basada en sucs depura l'organisme i aporta l'energia i els nutrients que necessita. Vidales recomana sucs i batuts classificats segons les estacions de la natura per tal d'aprofitar les fruites i verdures de cada temporada. Podreu combatre al·lèrgies, constipats, caiguda del cabell, trastorns del sistema immunitari, la menopausa, el colesterol... una guia imprescindible per gaudir d'una bona salut.

Torna a l'inici