Guies de lectura

Begudes

Begudes

El Prestatge Virtual de Cuina i Vins ha preparat una nova guia. Ens trobem davant d'una selecció de documents que ens mostren les diferents begudes que poden acompanyar un bon àpat: des dels aperitius fins a la sobretaula, des dels sucs i còctels, passant pels vins i els caves, i tot seguit els cafès i els tes. I per la sobretaula llibres que ens parlen de les begudes espirituoses o licors destil·lats. Bon profit!

Data de creació: 05/03/2013

Última actualització: 22/01/2015

Cafè i te


 Culto al café
Culto al café
Karaoglu, Yasar  
Barcelona: Océano Ambar, cop. 2004

Aquest llibre tot i el seu títol no és una obra de referència sobre el cafè que ens parli dels seus orígens, la seva història o inclogui un munt d'estadístiques sobre el seu consum arreu del món. Més aviat estem davant d'un llibre replè d'anècdotes, curiositats i mil receptes sorprenents de cafè i d'acompanyaments per gaudir d'una bona tassa de cafè. Les receptes van des d'un simple cappuccino o espresso a cafès més sofisticats com un Brûlot, un Frappé o un Normandia, però també hi ha receptes de dolços com una crema de Moka, un pastel Bagdad o uns platans fregits amb salsa de cafè i ron. Així doncs, aquest llibre és ideal per a totes aquelles persones apassionades per aquesta beguda.

 El Café
El Café
Rosenblatt, Lucas , Meyer, Judith , Beckmann, Edith  
Barcelona: Intermón Oxfam, 2004

Els orígens del cafè es remunten en la llegenda però són el seu gust i les seves propietats estimulants les virtuts que ha estès el seu consum arreu del món. Els autors demostren que el cafè és un producte dúctil i apte per utilitzar-lo com a ingredient habitual a nombroses receptes, tant a postres com a acompanyament d'entrants i altres plats. La seva addicció pot no tenir límits.

 Todos los tés del mundo
Todos los tés del mundo
Barcelona: Océano/Ámbar, 2007

El té és una beguda feta a partir de les fulles seques de la planta de té o de petits arbres. És consumida, ja sigui com a beguda calenta o freda, per aproximadament la meitat de la població mundial. Aquest llibre ens porta a conèixer els 21 tipus de té que existeixen amb la seva explicació, la seva recepta i la seva forma de preparació.
A més a més, a la introducció del llibre ens explica la història sobre la planta del té que actualment creix i es cultiva en tot tipus de zones amb climes tropicals i subtropicals. Sobre tot ens facilita unes imatges dels diferents tipus, noms i colors del té que ens ajuda per desprès identificar-lo, per exemple el té negre, caravan, Oolong, taj mahal, etc. entre tots ells es destaquen el verd i el blanc.
Aquest llibre et podria servir també quan estiguis assegut bevent una tassa de té per tenir nous coneixements sobre el aquesta beguda.
 

Torna a l'inici