Guies de lectura

Begudes

Begudes

El Prestatge Virtual de Cuina i Vins ha preparat una nova guia. Ens trobem davant d'una selecció de documents que ens mostren les diferents begudes que poden acompanyar un bon àpat: des dels aperitius fins a la sobretaula, des dels sucs i còctels, passant pels vins i els caves, i tot seguit els cafès i els tes. I per la sobretaula llibres que ens parlen de les begudes espirituoses o licors destil·lats. Bon profit!

Data de creació: 05/03/2013

Última actualització: 22/01/2015

Begudes espirituoses


 El Barman científico
El Barman científico
Di Genova, Facundo  
Barcelona: RBA, 2010

Obra divulgativa que de forma divertida amb anècdotes, humor i una mica d'història fa un viatge pel món de la cervesa, del vi i dels destil·lats amb molta informació científica. Des de com fermenta la cervesa i perquè apareixen l'escuma i les bombolles, passant per com es converteix el raïm en vi, que és el que marca la graduació alcohòlica en una beguda i per què s'envelleix el vi dins barrils, fins com es destil·len els licors, per què l'alcohol és deshidratant i per què es desinfectant,... i moltes qüestions més.

 El Libro de la cerveza
El Libro de la cerveza
Hieronymus, Stan , Hampson, Tim  
Tres Cantos: H. Blume, cop. 2009

El libro de la cerveza podria considerar-se la bíblia de la cervesa, ja que no tan sols és un recull de la història d'aquesta beguda tan popular o de l'enumeració de tots els tipus de cerveses que podem trobar repartides al llarg del món i del temps. L'autor va més enllà i ens convida a conèixer la història, l'evolució, les curiositats i els secrets més sorprenents d'aquesta beguda, com ara, els seus ingredients, els principals països productors o els diferents processos d'elaboració. Inclou una fitxa tècnica de més de 1.700 cerveses diferents, on consten, a més, notes de tast de cadascuna d'elles fet que converteix aquest llibre en una obra de referència imprescindible per a qualsevol persona apassionada de la cervesa i amb ganes de descobrir tot el que s'amaga darrera d'una beguda tan propera, coneguda i estesa pels cinc continents.

 El Libro de los licores de España
El Libro de los licores de España
Zurdo, David , Gutiérrez, Ángel  
Teià: Bonvivant, cop. 2004

Els autors fan un recorregut per la tradició licorera centenària española. Moltes d'aquestes begudes espirituoses nasqueren amb finalitats terapèutiques o medicinals, per millorar amb saviduria i paciència entre els murs d'abadies i monestirs durant segles. Avui en dia són presents a les nostres taules com a aperitius, begudes de sobretaula, preparació de còctels o com a ingredients de suggestius plats. Aquest títol és un recull de les particularitats de cadascuna d'aquestes begudes, inclou, a més, un directori de marques, productors i consells reguladors.

 El Libro del whisky
El Libro del whisky
MacLean, Charles  
Barcelona: Omega, cop. 2009

Molta gent beu whisky sense saber gaire sobre aquesta beguda. Tot i que no és necessari per gaudir d'una copa, el plaer i la satisfacció del bevedor augmentaran si en té alguns coneixements. Aquesta guia visual pràctica descobreix els orígens d'aquesta beguda esperitosa i els seus diferents estils, des dels single malts fins els blends més moderns. Descriu els principals destil·ladors i també els petits, les tècniques de producció i els mapes de cada nació del whisky. Per descomptat, inclou unes notes de tast per entendre com l'avaluen els professionals.

 El Llibre de la ratafia
El Llibre de la ratafia
Fàbrega, Jaume  
Valls: Cossetània, 2007

El present llibre ens explica l'origen, la història i l'elaboració de la ratafia i d'altres licors. A més, constitueix un excel·lent manual per conèixer les herbes, les espècies i les fruites útils per fer licors, així com altres usos culinaris. A càrrec d'en Jaume Fàbrega, prestigiós escriptor gastronòmic del nostre país.

 La Ginebra en la gastronomía del siglo XXI
La Ginebra en la gastronomía del siglo XXI
Ansón, Rafael , García Romero, Carmen , Mijares, María Isabel  
Barcelona, [etc.]: Lunwerg, cop. 2012

Més de 100 receptes i còctels elaborats amb ginebra. En aquest llibre s'aborda la ginebra des de diversos punts de vista i s'aprèn a cuinar plats deliciosos o a crear còctels sorprenents de forma fàcil... de la mà de reconeguts cuiners del país.

Torna a l'inici