Fons especials

Identitats trans i gènere - Barcelona - Nou Barris. Biblioteca Nou Barris
Identitats trans i gènere

L’Ajuntament de Barcelona té com a objectiu treballar des del seu marc per la millora de la qualitat de vida de les persones trans i l’eradicació de la transfòbia.

En els darrers anys les polítiques adreçades al col·lectiu trans han anat guanyant protagonisme en el marc de les polítiques LGTBI. Principalment per l’esforç dels moviments trans i concretament l’activisme trans internacional per demanar la despatologització de la transsexualitat. En aquest sentit, la ciutat de Barcelona ha estat un escenari clau d’aquestes reivindicacions: és la ciutat on es crea el primer col·lectiu de persones trans de l’Estat espanyol i la primera ciutat on se celebra una manifestació de lluita trans.

És també el bressol de la campanya internacional Stop Trans Pathologization. I més enllà de l’activisme trans, és a Barcelona on s’ha posat en marxa, per primer cop, una consulta mèdica per a persones trans des d’una perspectiva no patologitzant, la consulta Trànsit.

Per tot això, a la Biblioteca Nou Barris, ens ha semblat oportú crear aquest centre d’interès  amb documents que parlen sobre les identitats trans en tota la seva diversitat.

La nostra selecció inclou temes d’interèsficció i relats personalscinema i músicainfantil i juvenil.

 
Novetats:

Per consultar tot el fons conjuntament i les novetats: Catàlegs agrupats i novetats.

Temes: Moviments socials drets humans feminisme ecologisme gais-lesbianes...
Etiquetes:
Mitjana (0 Vots)