Nova Zelanda

Descriure quins són els llocs imprescindibles és una aposta difícil de Nova Zelanda, perquè aquesta illa ho té tot perquè el turista marxi ben enamorat d’un país amb una bellesa inqüestionable.

Nova Zelanda se situa a uns 2.000 quilòmetres al sud-est d'Austràlia i es divideix en l’Illa del Nord i l’Illa del Sud. A l'illa meridional podràs navegar per l’espectacular Milford Sound, observar volcans, alguns dels quals encara en activitat, caminar sobre les glaceres Fox o Franz Josef Glacier, passejar per milers de quilòmetres quadrats de boscos, fer un trekking a  Tongariro Track (diuen que una de les millors caminades d’un dia que hi ha al món), banyar-te  amb dofins en llibertat, arribar en caiac a alguna de les seves platges d’aigua turquesa o viure  l’experiència d’alguns dels esports d’aventura amb més adrenalina (jumping, bungy jumping, skytower, paracaigudisme, baixar amb jet per un dels innumerables rius, etc.).

Tot això fa que Nova Zelanda sigui un país amb un atractiu natural incomparable, que ofereix al turista activitats molt diverses, especialment valorades pels amants de la naturalesa i el senderisme, i alhora us hi podreu sentir com a casa gràcies a l’hospitalitat dels seus habitants.

Sabíeu que s'anomena kiwi l'espècie d'ocell sense ales, de petita mida, endèmic de Nova Zelanda? De la mida aproximada d'una gallina domèstica, el kiwi s'ha convertit en el símbol nacional. Algunes espècies estan en perill d'extinció i es poden observar en diversos centres de Nova Zelanda o, si tens molta sort, en llibertat.


 

Són molts els sentiments que tenim just abans d’un viatge quan anem, literalment, a l’altra punta de món, com és el cas de Nova Zelanda.

Per aquest motiu, és imprescindible anar ben informats, planificar bé l’itinerari i emportar-nos una bona guia que ens acompanyi en aquesta gran aventura. Agafeu també molta paciència per afrontar un llarg viatge.

  A les biblioteques trobaràs:

  Selecció de webs:

  Vés al prestatge:

Encara que no us interessi el rugbi, segur que us sonen els All Blacks, el millor equip de rugbi del món (l’esport nacional), que ha donat a conèixer la dansa típica de la cultura maori, el haka (dansa de la guerra).

Una de les vistes imprescindibles si visites Nova Zelanda és assistir a un espectacle de cançons i dansa maori, un cultura que segueix viva i ben visible entre la població local.

  A les biblioteques trobaràs:

Maori Songs / Kiri Te Kanawa
 
Maori: New Zeland / Nga Tamariki O Tongariro

  Selecció de webs:

  També et pot interessar:

Són molts els viatgers que visiten Zova Zelanda perquè l’han vist a la gran pantalla. La trilogia de Peter Jackson El hòbbit i El senyor dels anells, rodades a Nova Zelanda, han donat a conèixer a tot el món els espectaculars paisatges que té aquest país.   

Així doncs, no es pot viatjar a Nova Zelanda i no deixar-se fer una fotografia en algunes de les localitzacions que apareixen en aquestes pel·lícules, com ho és la visita turística a Hobbiton (el poblet fictici de la Comarca on viuen els estimats hòbbits), l’obscura terra de Mordor (el parc nacional de Tongariro) o la joieria de Jens Hansen on van encarregar l’anell (a Nelson).

  Més cerques al catàleg Aladí:

  Selecció de webs:

  També et pot interessar:

  Vés al prestatge:

Novel·les molt recomanades per llegir abans, durant o després del viatge.

Sarah Lark, és un dels pseudònims de l’escriptora alemanya Christiane Gohl (Bochum, Rin del Nord-Westfàlia, Alemanya, 1958).

A Nova Zelanda se situen les històries que han fet reconeguda l’escriptora Sarah Lark, que va treballar al país com a guia turística i va quedar fascinada pels paisatges de l’illa. Amb la trama basada en la cultura maori i la colonització d'aquest país, Lark ha sabut crear i consolidar un nou gènere narratiu, el landscape, en què les heroïnes viuen uns destins marcats per l’aventura, els viatges, el romanticisme i la història.

No us podeu perdre la trilogia ambientada a Nova Zelanda, on l’autora va viure.

  A les biblioteques trobaràs:

  Més cerques al catàleg Aladí:

  Selecció de webs:

  També et pot interessar:

A banda de l’autora Sarah Lark, d’èxit mundial, Nova Zelanda té una rica tradició literària. Vegeu alguns dels seus escriptors que val la pena descobrir:

  Vés al prestatge:

Nova Zelanda és escenari de moltes pel·lícules. Descobreix-les.

  Selecció de webs:

  Vés al prestatge:

Si finalment us atreviu a comprar el bitllet d’avió, us interessarà estar ben atents a aquesta secció, en què us proposem uns manuals que us donaran consells pràctics i us permetran estalviar temps i preocupacions d’última hora. Anar ben informat i planificar un viatge de llarg recorregut com aquest us ajudarà a resoldre les vostres inquietuds i els vostres dubtes.

Vegeu alguns llibres que us ajudaran a no deixar-vos res important i que us serviran per organitzar millor el vostre equipatge, resoldre dubtes sobre la salut, la seguretat, etc.

  Més cerques al catàleg Aladí:

  Selecció de webs:

  Vés al prestatge:

Data de creació: 14/03/2018 Última actualització: 20/03/2018