Fenòmens naturals

El turisme de fenòmens naturals ha experimentat un creixement notable en les darreres dècades, convertint-se en una de les branques més captivadores del turisme global. Aquesta modalitat turística es caracteritza per la cerca d'experiències úniques i autèntiques, on els viatgers es desplacen a llocs específics per presenciar i gaudir d'esdeveniments naturals espectaculars com aurores boreals, erupcions volcàniques, migracions d'animals, arquitectura natural i altres meravelles geològiques i meteorològiques.

Aquest turisme, no només permet als viatgers gaudir d'experiències úniques i inoblidables, sinó que també promou un major coneixement i apreciació del nostre planeta. 

Entre les meravelles que captiven l'atenció dels amants del turisme natural es troben els fenòmens aquàtics, marins i oceànics. Hi podem trobar espectacles fantàstics de tota mena, com per exemple shows de llum i color a les costes bioluminescents a les Maldives, el riu multicolor de Caño Cristales a Colòmbia o les cascades de sang a l'Antàrtida. L'observació dels animals també ens porta a veure esdeveniments increïbles com la migració de la sardina a Sud-àfrica, on milers de milions d'aquests peixos es mouen en una massa gegant impressionant. Fins i tot la superfície terrestre no s'escapa de la força i l'esplendor de l'aigua, com al gran guèiser d'Islàndia que cada any és visitat per milers de turistes encuriosits.

  A les biblioteques trobaràs:

Maldivas (Masters, Tom) Maldivas / Masters, Tom
Colombia (Egerton, Alex) Colombia / Egerton, Alex
Antártida (Averbuck, Alexis) Antártida / Averbuck, Alexis
Islandia (Pagani, Roberto Luigi) Islandia / Pagani, Roberto Luigi

  Selecció de webs:

  També et pot interessar:

  Vés al prestatge:

El turisme de fenòmens naturals sobre la superfície ens recorda la magnificència i la fragilitat del nostre planeta, invitant-nos a explorar i apreciar les obres d'art generades per forces naturals a través de milers d'anys. D'aquest tipus de fenòmens en trobem de tota mena. Exemples ben curiosos són els misteriosos cercles de les fades a Namíbia, les muntanyes arc iris del Geoparc Nacional de Zhangye Danxia a la Xina o l'espectacular i conegut Grand Canyon d'Arizona. Alguns d'aquests fenòmens es converteixen en patrimoni mundial de la Unesco, com el bosc de roca Tsingy, a Madagascar. Un lloc tan bonic com perillós on els 600 km quadrats de roca tallen com ganivets. Fins i tot podem trobar fenòmens que apareixen quan la roca i l'aigua es connecten, com les capelles de marbre del llac General Carrera a Xile.

  Selecció de webs:

  També et pot interessar:

  Vés al prestatge:

El turisme de fenòmens naturals sota terra ens submergeix en un món fascinant i misteriós que rarament és vist pels ulls dels humans. Des de coves i grutes fins a cavitats subterrànies, aquest tipus de turisme ens ofereix una mirada única a les meravelles ocultes del nostre planeta. Algunes de les destinacions més espectaculars inclouen les Grutes de Carlsbad a Nou Mèxic, EUA, amb les seves estalagmites i estalactites impressionants; les Coves de Waitomo a Nova Zelanda, on les cuques de llum fan que el sostre sembli un cel estrellat; el foc blau d'Indonèsia, amb els seus volcans que expulsen gasos sulfúrics; les coves de Naica de Mèxic, plenes de pilars de cristall que apunten en totes direccions; les coves de Phong Nha, al Vietnam, un escenari impressionant que inclou la cova més gran del món, la cova de Son Doong. Aquestes destinacions ofereixen una experiència única per als amants de la natura més aventurers que busquen explorar les meravelles subterrànies del món.

  A les biblioteques trobaràs:

  Selecció de webs:

  També et pot interessar:

  Vés al prestatge:

El turisme de catàstrofes naturals i el turisme negre són fenòmens que esdevenen quan les persones s'interessen per visitar llocs relacionats amb desastres i destrucció. Aquest tipus de turisme implica viatjar a zones afectades per fenòmens com terratrèmols, inundacions o huracans, amb una curiositat per comprendre l'impacte i la resiliència de les comunitats locals davant d'aquests esdeveniments. D'altra banda, trobem el turisme negre, més centrat llocs associats amb la mort, el crim o la violència, com ara camps de concentració, cementiris, o llocs d'accidents famosos. Tot i que aquests tipus de turisme poden proporcionar una experiència educativa i de reflexió sobre la fragilitat humana, també plantegen qüestions ètiques sobre el respecte per les persones afectades i la responsabilitat en la preservació de la memòria històrica. Aquí us proposem uns títols que tracten d’aquest tema.

  Selecció de webs:

  També et pot interessar:

  Vés al prestatge:

Data de creació 05-06-2024 Última actualització 05-06-2024