Propietats nutricionals de les maduixes

iStock © anna1311

Cada vegada que ens mengem una maduixa, no ens estem menjant un fruit, sinó centenars, tants com granets podem veure a la superfície. El que ens cruspim és en realitat un eixamplament de la base de la flor sobre la qual trobem els fruits diminuts. És un fruit que és caracteritza per un color vermell intens, pel qual són símbol de sensualitat i passió, un sabor molt dolç, un punt àcid, una textura carnosa i un agradable aroma.

La maduixera (Fragaria vesca) és una planta de la família de les rosàcies. A Catalunya es cultiva preferentment al Maresme pel seu microclima i les seves condicions orogràfiques.

Des del punt de vista nutricional destaca el seu contingut en vitamina C, carotenoides i antocians, tots ells amb característiques antioxidants. La vitamina C a més a més, afavoreix l'absorció del ferro dels aliments i reforça el sistema immunològic. Cal destacar també el seu contingut en àcid fòlic i potassi.

La maduixa és una de les fruites predilectes de grans i petits. Si les volem tastar al natural cal rentar-les just abans de consumir-les. Si volem que deixin anar el seu suc, podem tallar-les i posar-les a macerar amb sucre, amb suc de taronja o amb vinagre. A la cuina també podem fer-les servir en amanides, gaspatxos, batuts, gelats o melmelades.

Les maduixes ens ajudaran a complir la recomanació "5 al dia". Perquè la nostra dieta sigui variada i equilibrada recordeu prendre cada dia fruita (3 peces) i verdures (2 peces). Al maig, a més a més, podeu gaudir també dels nespres i els albercocs.

 

ADVERTISEMENT
 
 
 

GAUDEIX-NE A TAULA

Us proposem dues receptes amb maduixes:


font: Servei de Salut Pública i Consum. Diputació de Barcelona

 

  Cerca per TEMA al Catàleg Aladí:

 

A les biblioteques trobaràs: 

"El Maduixot: com preparar-lo 10 vegades" / Carme Ruscalleda 

 

 
REVISTA
 

"Recetas prácticas para cocinar con frutas" / Anna Mª Pérez

"101 postres con fruta" / Jane Hornby

"Olor de maduixa: arbres, plantes, flors i fruits: poemes de Joana Raspall" / a cura de Josep Maria Aloy; il·lustracions d'Anna Clariana

POESIA

 Selecció de webs:


   També et pot interessar:

 

Vés al prestatge de Salut ►

Vés al prestatge de Cuina i vins ►

Data d'actualització: 12/05/2016