Millora la teva tècnica de natació, si no vols lesionar-te

iStock © Wavebreakmedia

Som molts els que pensem en la natació per millorar els nostres problemes d'esquena. Els metges ens animen a nedar per reforçar-la sense tenir moltes vegades en compte que es tracta d'un esport on la tècnica és fonamental: una mala praxi pot portar-nos a lesionar-nos encara més.

No es tracta de posar-nos el vestit de bany i llençar-nos a la piscina. Hem de saber què volem aconseguir i quins són els millors estils o exercicis. Nedar aporta molts beneficis, que van més enllà de l'entrenament o enfortiment físic, permetent-nos, entre altres coses, també relaxar-nos. És fonamental millorar la nostra tècnica per no lesionar-nos.

Pren classes

Es tracta d'un esport que podem practicar en solitari o bé triar classes en grup, on un monitor podrà orientar-nos per evitar lesions. Aquesta és sempre la millor opció: si no saps nedar bé has de prendre classes que t'ajudin a millorar la tècnica. A diferència d'altres esports, una mala pràctica ens impedirà avançar i les nostres braçades seran ineficaces, a més de poder-nos lesionar.

Quan comencem a aplicar la tècnica correctament són impressionants els progressos, amb cada braçada s'avança el doble del que ho fèiem abans i la fatiga no és tan gran. És la diferència entre nedar de qualsevol manera o saber com cal realitzar el desenvolupament de la braçada i la coordinació dels peus.


Diga'm què et passa i et diré quin és el teu estil

La natació és l'opció ideal per a aquells esportistes que s'hagin lesionat i vulguin seguir entrenant sense carregar les seves articulacions, etc. Es tracta d'un esport on es treballa el fons i si es desitja també la força, sense tenir l'impacte de l'asfalt o haver d'aixecar pesos.

Tot i tenir un nivell de natació acceptable, mai està de més agafar la taula o el pull-boy i recordar exercicis de tècnica perquè no apareguin vicis estranys que minven la qualitat del nostre nat. Una de las zones que més hem d'atendre en la pràctica de la natació són les espatlles.

L'equilibri i l'estabilitat a l'aigua són elements d'importància en tots els estils. Si som capaços de controlar la positura, tindrem major facilitat per impulsar-nos i xipollejar més eficientement, perdre l'equilibri ens provocarà perdre la tècnica.

L'estabilitat prové dels músculs abdominals i lumbars que envolten la massa central del cos, CORE. D'aquesta manera, el nedador que tingui bona musculatura central serà més eficient a l'aigua i tindrà menys risc de patir lesions.

La flexibilitat intervé en la capacitat de nedar eficientement. La manca d'ella en els músculs de les espatlles o en els pectorals dificulta la recuperació dels braços i produeix un estrès addicional a l'espatlla.

Les persones que pateixen habitualment de mal d'esquena o tenen problemes a la columna vertebral haurien d'evitar els estils de "braça" i "papallona", ja que suposen un sobreesforç per a la columna, provocant dolors especialment a la zona lumbar i cervical.

Els estils de natació més recomanats per a persones amb aquest dolor solen ser "crol" i "esquena". Aquests exercicis eviten forçar la columna i a més ajuden a mantenir la seva curvatura natural.

font: Vitonica

 

  Cerca per TEMA al Catàleg Aladí:


A les biblioteques trobaràs: 

 
DISPONIBLE VISTA PRÈVIA

"Natación para todos: una guía para nadar mejor de lo que nunca había imaginado" / Terry Laughlin

"Anatomía del nadador" / Ian McLeod

"Natación para niños: juegos y actividades: más de 200 juegos individuales, por parejas y para grupos de niños de todas las edades" / Jim Noble y Alan Cregeen

 Selecció de webs:

Vés al prestatge de Salut ►

Vés al prestatge d'Esports ►

Data d'actualització: 07/09/2016